Hlavní obsah

Třetí etapu Paříž-Nice vyhrál španělský cyklista Valverde

Třetí etapu závodu Paříž-Nice vyhrál španělský cyklista Alejandro Valverde, který po 194 kilometrech v cílové rovince v Lac de Vassiviére přespurtoval Australana Simona Gerranse. V pelotonu už chyběl hvězdný Lucemburčan Andy Schleck, který před dnešním startem odstoupil kvůli žaludečním potížím.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Španělský cyklista Alejandro Valverde

Článek

Schleck měl zdravotní problémy už během pondělní druhé etapy, kterou s vypětím sil dokončil. "Když vám není dobře, moc toho nezmůžete," uvedl vítěz předloňské Tour de France. "Potřebuji se dát do pořádku, protože nechci riskovat zbytek roku," dodal.

Jednatřicetiletý Valverde si připsal třetí etapový triumf po návratu z dvouletého trestu za doping, který mu vypršel v lednu. Jednou uspěl na Tour Down Under a jednu etapu vyhrál i na Ruta del Sol, kde ovládl i konečné pořadí.

V čele průběžné klasifikace je nadále Brit Bradley Wiggins s šestivteřinovým náskokem před Američanem Levim Leipheimerem.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 3. etapa (194 km):
1. Valverde (Šp.) 4:36:29, 2. Gerrans (Austr.), 3. Meersman (Belg.), 4. L. Sánchez, 5. Florencio (oba Šp.), 6. Capecchi (It.) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Wiggins (Brit.) 9:09:51, 2. Leipheimer -6, 3. Van Garderen (oba USA) -11, 4. Sylvain Chavanel (Fr.) -14, 5. Monfort (Belg.) -18, 6. Valverde -20.

Reklama