Hlavní obsah

Kreuziger chce v závodu Tirreno-Adriatico jet o přední příčky

První etapové klání v sezoně čeká od středy cyklistu Romana Kreuzigra. Při svém premiérové startu v italském závodu Tirreno-Adriatico chce být nejlepší český silničář v silné konkurenci vidět.

Foto: Proteam - Astana.com.

Český cyklista Roman Kreuziger v dresu Astany.

Článek

Před týdenním závodem se Kreuziger cítí dobře. "Jel jsem dvě jednorázovky a na Strade Bianche už bylo vidět, že kondice je opravdu dobrá. Věřím, že vydržím bez problémů celých sedm dní, protože jsem trénoval opravdu hodně. Jsem optimista, i když jedu Tirreno poprvé a ty kopce v nejtěžších etapách do detailu neznám," uvedl dnes na svém webu.

S jakým umístěním by byl spokojen, neprozradil. "Chci se ukázat v co nejlepším světle a myslím na celkové pořadí než na nějaký dílčí úspěch v etapě. Ale nějaké konkrétní prognózy dělat nebudu. Uvidíme, jak se závod bude vyvíjet," prohlásil Kreuziger.

Do podniku, který bývá označován jako "závod dvou moří", vstoupí s kolegy z Astany týmovou časovkou. na 17 km. Na závěr se pojede časovka jednotlivců dlouhá 9,3 km.

"Ta první (časovka) je poměrně jednoduchá, po rovině, chce to dojet společně a ztratit co nejmíň. Poslední časovka je dost krátká, ale bude záležet, kolik komu zůstane sil. Rozhodně z časovek nemám strach, v tréninku jsem se jim hodně věnoval a věřím, že budu zase o něco lepší než vloni," konstatoval Kreuziger.

Nebojí se ani velmi silné konkurence, která se sejde na startu. "Je to daleko líp obsazený závod než Paříž-Nice. Jsou tady loňský vítěz Evans, Nibali, Scarponi, Rodriguez, Peter Velits. Ti všichni určitě myslí na celkové vítězství. Ale my tady máme výborný tým a určitě můžeme něco dokázat," věří Kreuziger.

Reklama