Hlavní obsah

Kreuziger skončil na Tirreno-Adriatico třetí, vyhrál Nibali

Cyklista Roman Kreuziger obsadil v etapovém závodu Tirreno-Adriatico třetí místo. Vítězství si dnes v závěrečné časovce zajistil Ital Vincenzo Nibali, na kterého český jezdec ztratil v konečném pořadí 26 sekund. Druhý v celkovém pořadí skončil dosavadní lídr Američan Chris Horner.

Foto: Proteam - Astana.com.

Český cyklista Roman Kreuziger.

Článek

Časovku na 9,3 kilometru v San Benedettu del Tronto vyhrál Švýcar Fabian Cancellara. Čtyřnásobný mistr světa v této disciplíně zvítězil o 12 sekund před Italem Danielem Bennatim, třetí byl Australan Cameron Meyer.

Kreuziger ztrácel po šesti etapách na vedoucího Hornera jen pět sekund a měl vteřinu k dobru na třetího Nibaliho. Časovka však vyšla českému jezdci ze tří adeptů na celkový triumf nejhůř. Na Cancellaru ztratil 47 sekund a skončil na 39. místě.

Výborně zajel jeho bývalý kolega z týmu Liquigas Nibali, který byl devátý s odstupem 20 sekund na švýcarského časovkářského specialistu. V konečné klasifikaci zvítězil o 14 sekund před čtyřicetiletým Hornerem, který obsadil v časovce 45. příčku.

"Vyhrál ten nejlepší," ocenil Kreuziger Nibaliho podle serveru velonews. Litoval, že si nechal Itala ujet v nedělní královské etapě, kdy za ním obsadil druhé místo se ztrátou 16 sekund. "Nechali jsme ho ujet moc. Mrzí mě ty drobné chyby, ale to zklamání do večera přejde," řekl jezdec Astany, který se blýskl dvěma druhými místy ve víkendových etapách.

Cancellara ovládl na Tirrenu časovku stejně jako loni. "Mám z vítězství velkou radost, protože je to důkaz, že jsem na tom dobře. Mám za sebou dobrý týden. Teď si odpočinu a uvidím, jak to dopadne na Milán - San Remu," uvedl s výhledem na slavný jednorázový závod švýcarský cyklista, který v neděli oslaví 31. narozeniny.

Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 7. etapa (časovka na 9,3 km):
1. Cancellara (Švýc.) 10:36, 2. Bennati (It.) -12, 3. Meyer (Austr.), 4. Tuft (Kan.), 5. Boaro (It.) všichni -16, 6. Roulston (N. Zél.) -17, ...39. Kreuziger (ČR) -47.
Konečné pořadí: 1. Nibali (It.) 29:38:08, 2. Horner (USA) -14, 3. Kreuziger -26, 4. Nocentini -53, 5. Hoogerland (Niz.) -1:00, 6. Rodríguez (Šp.) -1:16.

Reklama