Hlavní obsah

Tým Kaťuša se dohodl na obnově spolupráce s cyklistou Kolobněvem

Paříž

Vedení stáje Kaťuša podepsalo novou smlouvu s cyklistou Alexandrem Kolobněvem, který již v minulosti oblékal trikot tohoto předního ruského týmu. Stalo se tak měsíc poté, co sportovní arbitrážní soud v Lausanne (CAS) zbavil třicetiletého jezdce obvinění z dopingu na loňské Tour de France.

Foto: Reuters

Ruský cyklista Alexandr Kolobněv.

Článek

Stáj po dopingovém nálezu Kolobněva, jenž měl po páté etapě slavného závodu pozitivní test na diuretikum hydrochlorotiazid, suspendovala a na konci loňského roku s ním neobnovila kontrakt. Po uzavření případu, který skončil pouze udělením napomenutí a pokutou 1500 franků, se ovšem s Rusem dohodla na spolupráci do konce tohoto roku.

"Jsem velmi šťastný, že jsem dostal nabídku stát se součástí týmu Kaťuša. Šlo o velmi těžké období mého života, ale zvládl jsem to a nyní už je to za mnou," uvedl Kolobněv v prohlášení.

"Myslím, že mám dostatek energie a motivace, abych byl pro tým posilou na klasikách a stejně tak i v dalších závodech sezony," doplnil Kolobněv, přestože se nyní zotavuje z nehody při tréninku a není jisté, kdy se do profesionálního pelotonu vrátí.

Kolobněv se osvobozujícího verdiktu dočkal proto, že pozitivní test "byl odůvodněný lékařskými důvody a naprosto nesouvisel se sportovním výkonem". Třicetiletý Rus totiž trpí zhruba 15 let chronickým onemocněním cév.

CAS proto odmítl žádost Mezinárodní cyklistické unie (UCI) o dvouletý zákaz činnosti. Ten UCI požadovala poté, co disciplinární komise ruského svazu neudělila jezdci tvrdší trest.

Reklama