Hlavní obsah

Dráhová cyklistka Machačová byla na MS osmá ve scratchi

Česká dráhová cyklistka Jarmila Machačová skončila osmá v dnešním závodu ve scratchi na světovém šampionátu v Melbourne a o jednu pozici si tak pohoršila oproti čtvrteční bodovačce. Závod na deset kilometrů (čtyřicet okruhů) vyhrála díky skvělému finiši Polka Katarzyna Pawlowská před Melissou Hoskinsovou z Austrálie a Belgičankou Kelly Druytsovou.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Česká dráhařka Jarmila Machačová (vpředu).

Článek

Machačová se stejně jako v bodovačce snažila jet aktivně, necelých pět kol před cílem zaútočila a dlouho to vypadalo, že si jede pro zlato. Nakonec ji peloton necelý okruh před cílem dostihl a česká reprezentantka se neudržela ani na stupních vítězů. "Chtěla jsem být do pětky," řekla členka pražské Dukly, kterou ještě čeká po odřeknutí jedné ze soupeřek oproti původnímu plánu také závod v omniu.

Závod ve sprintu žen přinesl dramatické chvíle. V semifinále totiž vypadla po kontaktu se soupeřkou v první jízdě olympijská vítězka Britka Victoria Pendletonová a vypadalo to, že bude vyřazena, neboť s Annou Mearesovou prohrála i podruhé. Australanka však byla později z druhé jízdy vyloučena a s Litevkou Simonou Krupeckaiteovou se nakonec ještě dnes o titul popere právě britská favoritka, která vyhrála rozhodující třetí sprint.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články