Hlavní obsah

Na olympiádu do Londýna se probojovali dva čeští cyklisté-dráhaři

Dvě místa pro start na olympijských hrách v Londýně vybojovali Adam Ptáčník ve sprintu a Denis Špička v keirinu. V žádné další disciplíně na dráze nebude mít česká cyklistika zastoupení.

Článek

O nominačních místech na olympijské hry v Londýně rozhodovaly v průběhu dvouletého cyklu výsledky ze dvou mistrovství Evropy, dvou mistrovství světa a osmi závodů Světového poháru. Kvalifikační cyklus uzavřelo nedávné mistrovství světa v Melbourne.

"Naší hlavní prioritou byl týmový sprint, ze kterého pramenilo automaticky jedno místo ve sprintu a jedno v keirinu. Bohužel jsme se v předolympijské kvalifikaci mezi desítku nejlepších nevešli," řekl ČTK vedoucí realizačního týmu českých dráhařů Svatopluk Buchta.

Ptáčník i Špička vybojovali místa pro Českou republiku, ne na jméno, i když téměř jistě pojedou do Londýna právě oni. "Nominaci musíme upřesnit do poloviny června. Na 99,9 procenta by měli oba jet, rozhodující slovo bude mít trenér českých dráhařů Petr Klimeš. Nejsou stanovena žádná naše nominační kritéria. Rozhoduje jen výkonnost. Naše pole kvalitních dráhařů ale není tak početné," dodal Buchta.

O start na olympijských hrách ještě usilovali čeští stíhači, kteří ale kvalifikačním sítem závodu družstev na 4 km ani do omnia neprošli.

Reklama