Hlavní obsah

Kreuzigera před tréninkovým projetím etap Gira zastavil sníh

Lago di Garda

Necelý měsíc před prvním vrcholem sezony Girem d'Italia si chtěl nejlepší český silniční cyklista Roman Kreuziger projet některé z etap, jenže ho zastavil sníh. Tréninkové plány tak musel pozměnit. Od úterka se vrhne do závodu Giro del Trentino, které se pojede nedaleko jeho italského domova u Lago di Garda.

Foto: Proteam - Astana.com.

Český cyklista Roman Kreuziger v dresu Astany.

Článek

Giro d'Italia začne 5. května v Dánsku a cyklisty děsí zejména předposlední etapa, která končí v nejvýše položeném cíli v historii závodu Passo dello Stelvio 2758 metrů nad mořem. Pětadvacetiletý český jezdec ze stáje Astana bude patřit k favoritům a po loňském pátém místě chce zaútočit na stupně vítězů.

Jenže tréninkové projetí etap mu nedovolilo počasí. "V Dolomitech všude nad 900 metrů padal sníh, nahoře zavřeli silnice a nedalo se tam jet. Na Passo dello Stelvio, kde končí nejtěžší etapa předposlední den, napadlo přes metr a půl sněhu," uvedl na svém webu Kreuziger s přáním, že to před Girem možná ještě stihne hned po Romandii.

Rodák z Moravské Třebové letos absolvoval první etapový závod před měsícem na Tirreno-Adriatico, kde skončil třetí. Po závodu v Trentinu pojede 22. dubna Lutych-Bastogne-Lutych a generálkou na Giro bude Kolem Romandie na konci dubna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články