Hlavní obsah

Valonský šíp po dvou druhých místech vyhrál Rodríguez

Huy

Tradiční jarní klasiku Valonský šíp vyhrál Španěl Joaquim Rodríguez. Dvaatřicetiletý cyklista unikl pronásledovatelům v závěrečném stoupání ve městě Huy a po druhých místech ze dvou posledních ročníků slavný závod poprvé vyhrál.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Joaquim Rodriguez ze Španělska

Článek

Za Rodríguezem dojel druhý Švýcar Michael Albasini, třetí byl Belgičan Philippe Gilbert, který obhajoval loňské prvenství. Stejnou ztrátu čtyř vteřin měl na čtvrtém místě ještě další domácí jezdec Jelle Vanendert.

Vrchař Rodríguez patřil do skupiny, která dlouho úspěšně stahovala náskok unikající dvojice Lars Petter Nordhaug, Ryder Hesjedal. Sám zaútočil 300 metrů před cílem 194 kilometrů dlouhé trati a ostatní jezdci nedokázali reagovat.

"Je to úžasné vítězství v památném závodě. Po tomto vítězství jsem nejvíc toužil, takže je to pro mě skvělý den. Klasiky miluji, měl jsem hodně dobrých umístění, ale na triumf jsem pořád čekal," řekl Rodríguez.

Valonský šíp, cyklistický jednorázový závod (194 km):
1. Rodríguez (Šp.) 4:45:41, 2. Albasini (Švýc.), 3. Gilbert, 4. Vanendert (oba Belg.) všichni -4, 5. Kišerlovski (Chorv.) -7, 6. Martin (Ir.) -9.

Reklama