Hlavní obsah

Doma chci vyhrát a pak už se můžu upínat k olympiádě, říká biker Kulhavý

Kvůli problémům se zuby, které má od loňského července, kdy ho při tréninku srazilo auto, si musel dát Jaroslav Kulhavý dva dny volno. Trable v rámci možností vyřešil a už trénoval v Novém Městě na Moravě, kde se příští víkend jede třetí závod Světového poháru v cross country horských kol. „A já chci doma vyhrát,“ řekl Kulhavý, jeden z velkých adeptů na některou z olympijských medailí.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Jaroslav Kulhavý trénuje na okruhu SP v Novém Městě.

Článek

Zuby vás už nebolí?

Myslel jsem si, že po chirurgickém zákroku, který jsem podstoupil po minulé sezóně, už bude všechno v pohodě. Ale nějaký zánět se tam držel pořád a teď jsem zase začal cítit nerv. Na posledním závodě v Německu se k tomu přidala únava a ani jsem ho nedokončil. Tak jsem musel zase za zubařkou. Zub mi znovu otevřeli, vyčistili. Doufám, že už to bude jednou pro vždy v pohodě.

Je pro vás důležité uspět v Novém Městě?

První dva svěťáky mi nevyšly podle představ. Na posledním závodě v Houffalize jsem měl i smůlu a teď to chci konečně zlomit. Jede se doma, trať mi celkem vyhovuje, navíc tady pro mě určitě bude nejlepší atmosféra. Jestli se mi podaří vyhrát, tak budu mít klid pro hlavu a pak už můžu myšlenky upínat hlavně k olympiádě. No, a kdyby to z nějakého důvodu nevyšlo v Novém Městě, tak je hned další víkend svěťák ve Francii.

Co vás ještě čeká do Nového Města?

V sobotu si asi v rámci přípravy střihnu mistrovství republiky v maratónu. Ve středu budu startovat na Pražských schodech a ve čtvrtek vyrazím znovu na trénink do Nového Města.

Trať je oproti loňsku lehce upravena. Jak se vám líbí?

Změněný je jeden úsek. Ta nová pasáž je dynamičtější, jsou tam pěkné skoky a hezky to lítá. Neříkám, že je to moje nejoblíbenější trať, ale určitě patří ve svěťáku k těm lepším.

Kdo by vás měl na tomto okruhu nejvíc prohánět?

Lidi jako Schurter nebo Absalon jsou vpředu pořád a k nim bych přidal trojici Hermida, Fumic, Fontana. Ale samozřejmě může vyletět někdo další.

Reklama