Hlavní obsah

Štybar vstoupil do silniční sezóny desátým místem v etapě

Coyuelles

Cyklista Zdeněk Štybar vstoupil do sezóny na silnici desátým místem v úvodní etapě závodu Čtyři dny v Dunkerque. Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu obhajuje na tomto tradičním podniku ve Francii třetí příčku z minulého roku.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar

Článek

Šestadvacetiletý Štybar dojel po 169 km do cíle v Coquelles ve skupině tři sekundy za vítězem, jímž byl Němec John Degenkolb. Druhý skončil Ital Danilo Napolitano, třetí Pierrick Fédrigo z Francie. Skupinu dovedl do finiše na šestém místě Štybarův belgický kolega z týmu Omega Pharma-Quickstep Gert Steegmans.

"Mohlo to být lepší, ale i horší. Jsem docela rád, že jsem se zvládl vrátit do hlavní skupiny," uvedl Štybar na Twitteru.

Štybar zahajoval silniční rok v Dunkerque i loni, je pro něj testem výkonnosti před závodem Kolem Belgie. Rodák ze Stříbra by se chtěl na silnici prosazovat stále víc a letos už s největší pravděpodobností neabsolvuje kompletní cyklokrosovou sezonu.

Závod trvá navzdory svému názvu pět dnů a končí v úterý.

Cyklistický etapový závod Čtyři dny v Dunkerque - 1. etapa (169,6 km):
1. Degenkolb (Něm.) 4:01:45, 2. Napolitano (It.), 3. Fédrigo, 4. Voeckler, 5. Guy (všichni Fr.) všichni stejný čas, 6. Steegmans (Belg.), ...10. Štybar (ČR) oba -3.

Reklama