Hlavní obsah

Štybar vyhrál čtvrtou etapu Čtyři dny v Dunkerque a je druhý

Cyklista Zdeněk Štybar vyhrál po úniku čtvrtou etapu závodu Čtyři dny v Dunkerque a v celkovém pořadí se před závěrečným dějstvím posunul na druhé místo. Na vedoucího Francouze Jimmyho Engoulventa ztrácí 43 sekund, před třetím Němcem Johnem Degenkolbem má k dobru osm vteřin.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar

Článek

Bývalý dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Štybar dnes dosáhl na trase z Gravelines do Casselu dlouhé 183 kilometrů dosud nejcennějšího vítězství na silnici. Cílem projel s náskokem deseti sekund před Kolumbijcem Carlosem Betancourem, třetí Francouz Thomas Voeckler ztratil 15 sekund.

"Mám z tohohle vítězství ohromnou radost. Je to pro mě super a hlavně strašně důležité, protože jsem ukázal, že dokážu vyhrávat i na silnici. Hodně lidí tvrdilo, že to nejde. Já jsem teď předvedl opak," citoval server cyclingnews.com Štybara, jenž dosáhl úspěchu hned při letošní premiéře na silnici po nepříliš vydařené cyklokrosové sezoně.

Šestadvacetiletý rodák ze Stříbra zaútočil v posledních kilometrech a jeho tempu v závěrečné pasáži na kostkách nikdo nestačil. "Když jsem projel cílem, nemohl jsem uvěřit, že jsem vyhrál. Říkal jsem si, že přede mnou možná někdo byl. Musel jsem se zeptat, jestli jsem vážně první. Když jsem to zjistil, byl jsem v sedmém nebi. Byl to jeden z nejlepších okamžiků v mém životě," uvedl Štybar, jehož zásluhou si belgický tým Omega Pharma-Quickstep českého miliardáře Zdeňka Bakaly připsal ve velmi vydařené sezoně už 32. vítězství.

Na severu Francie se Štybar prosadil na stupně vítězů už podruhé, v sobotní druhé etapě obsadil druhé místo. V celkové klasifikaci může vylepšit loňský výsledek, kdy skončil v Dunkerque třetí.

V úterý čeká peloton etapa z Béthune do Dunkerque dlouhá 176 km.

Cyklistický závod Čtyři dny v Dunkerque - 4. etapa (183,3 km):
1. Štybar (ČR)4:38:27
2. Betancour (Kol.)-10
3. Voeckler (Fr.)
4. Elmiger (Švýc.)
5. Pichon
6. Fedrigo (oba Fr.)všichni -15.
Průběžné pořadí:
1. Engoulvent17:09:09
2. Štybar-43
3. Degenkolb (Něm.)-51
4. Betancour-1:03
5. Fedrigo-1:06
6. Voeckler-1:07.

Reklama