Hlavní obsah

Lídr Gira Phinney nemá kotník zlomený, ránu spravily tři stehy

Rentgenové vyšetření nepotvrdilo obavy, že si vedoucí jezdec Giro d'Italia Taylor Phinney při pondělním těžkém pádu ve třetí etapě zlomil pravý kotník. Americký cyklista utrpěl na kotníku hlubokou tržnou ránu, kterou mu lékaři spravili třemi stehy.

Foto: ČTK/AP

Taylor Phinney v růžovém dresu lídra Gira d´Italia.

Článek
Fotogalerie

"Ještě že se to stalo před volným dnem. Převoz a ošetření trvaly dlouho. Takhle se aspoň Taylor bude mocit prospat, aby byl připravený znovu závodit," řekl lékař týmu BMC Dario Spinelli.

Phinneyho postihl druhý pád během dvou dnů. V pondělí v dánském Horsens doplatil bývalý dvojnásobný mistr světa na dráze spolu s dalšími jezdci včetně hvězdného britského spurtéra Marka Cavendishe na manévr Itala Roberta Ferrariho v cílové rovince. Jednadvacetiletý Američan dál vede průběžné pořadí o devět sekund před Britem Geraintem Thomasem.

Cavendish prohlásil, že by Ferrariho měli poslat z Gira domů. "Nabourat v rychlosti 75 km/h není nic pěkného. Stejně jako vidět ten Ferrariho manévr. Měl by se stydět, že sundal jezdce v růžovém, červeném a duhovém trikotu," uvedl úřadující mistr světa.

Cavendishe namíchalo i prohlášení italského cyklisty, který novinářům ke kolizi řekl, že nemůže vidět, co se děje za ním a ani se o to nestará. "Zjedná Ferrariho tým nebo UCI nápravu? Ostatní jezdci včetně mě by ho minimálně poslali domů," konstatovala rozzlobeně hvězda týmu Sky, která ovládla spurt v nedělní druhé etapě.

Po přesunu z Dánska do Itálie bude Giro pokračovat ve středu ve Veroně časovkou družstev na 33 km.

Reklama