Hlavní obsah

Novým lídrem Gira je po časovce družstev Litevec Navardauskas

Verona

Časovku družstev na 32 km, jež byla čtvrtou etapou Gira d'Italia, vyhrál ve Veroně tým Garmin-Barracuda. Do růžového trikotu lídra se oblékl jeho člen Ramunas Navardauskas z Litvy, jenž po dánských etapách vystřídal v čele amerického cyklistu Taylora Phinneyho. Čech Roman Kreuziger si polepšil na 26. místo, na vedoucího závodníka ztrácí 40 sekund.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Tým Garmin-Barracuda prosvištěl středeční časovku na Giro d´Italia nejrychleji.

Článek
Fotogalerie

Americký tým Garmin po návratu pelotonu Gira do Itálie a dni volna potvrdil v časovce družstev roli jednoho z favoritů a o pět sekund porazil Kaťušu. Na třetím místě s odstupem 22 sekund skončila Astana a její český kapitán Kreuziger.

"Jsem maximálně spokojen s tím, jak jsme to zvládli. Počítal jsem, že bychom mohli být někde mezi čtvrtým až šestým místem, ale tohle je super," uvedl Kreuziger na svém webu. "Mezi týmy byly poměrně malé rozestupy. Trošku mě překvapila Kaťuša, ale když jsem pak viděl ty velké kluky s výborným tahem v její sestavě, zas tak nečekané to nebylo. Nějaké vteřiny na mě najeli Hesjedal a Rodríguez, ale pořád si myslím, že to mám dobře rozjeté," konstatoval.

Na velké Tour debutující stáj NetApp s druhým českým zástupcem Janem Bártou obsadila 13. pozici se ztrátou 43 sekund. Vicemistr republiky Bárta, jemuž právě triumf v týmové časovce pomohl v březnu k celkovému vítězství na závodě Mezinárodní týden Coppiho a Bartaliho, v průběžném klesl na 56. pozici s odstupem 59 sekund.

Etapu viditelně protrpěl dosavadní držitel růžového trikotu Phinney, jenž se v pondělí v Horsens přimotal do hromadného pádu a poranil si kotník. "Měl jsem špatný den. Musím poděkovat týmu, že na mě čekali. Dal jsem do toho všechno, ale vůbec jsem neměl sílu. Kluci mě tam klidně mohli nechat, ale zpomalili a počkali na mě," děkoval svým kolegům z týmu BMC Američan, jenž po desátém místě v etapě klesl na pátou pozici.

Nejlepší jezdci Garminu se po vydařené časovce seřadili na prvních čtyřech místech. Navardauskas vede o 10 sekund před americkým spurtérem Tylerem Farrarem.

Z favoritů na celkové prvenství si ve 4. etapě nejvíc pomohl Španěl Joaguín Rodríguez z Kaťuše, jenž se posunul na desátou pozici s odstupem 30 sekund na lídra.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 4. etapa (časovka družstev na 32,2 km ve Veroně):
1. Garmin-Barracuda 37:04, 2. Kaťuša -5, 3. Astana (Kreuziger), 4. Saxo Bank oba -22, 5. Omega Pharma-Quickstep -24, 6. Orica-GreenEdge -25, ...13. NetApp (Bárta) -43.
Průběžné pořadí: 1. Navardauskas (Lit.) 10:01:53, 2. Farrar (USA), 3. Hunter (JAR) oba -10, 4. Hesjedal (Kan.) -11, 5. Phinney (USA) -13, 6. Boaro (It.) -19, 7. Thomas (Brit.) -21, 8. Rosseler (Belg.) -25, 9. Vandevelde (USA) -26, 10. Rodríguez (Šp.) -30, ...26. Kreuziger -40, 56. Bárta (oba ČR) -59.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články