Hlavní obsah

Sprint SP na horských kolech ovládli Freiburghaus a Engenová

Nové Město na Moravě

Sprinterské závody Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě se staly kořistí Švýcara Seppa Freiburghause a Švédky Alexandry Engenové. Nikdo z domácích závodníků do finálových šestic nepronikl.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Alexandra Engenová ze Švédska se raduje z vítězství v Novém Městě na Moravě.

Článek

Freiburghaus vypálil ve finále rybník druhému v pořadí Paulu van der Ploegovi, který byl do té doby suverénní. "Finále se vyvíjelo úplně jinak než všechny dnešní závody. Sepp se dostal do vedení a pak už jsem jen sledoval, jak se vzdaluje. Nebyl to vůbec hezký pocit. Byl však dnes opravdu hodně silný," ocenil Australan v rozhovoru pro Českou televizi.

Engenová byla loni na stejné trati třetí a potvrdila, že se jí Novém Městě daří. "Jsem spokojená, dnes jsem vyhrála, co jsem mohla. Dala jsem tak zapomenout na poslední dobu, kdy se mi tolik nedařilo. Dnes jsem měla hodně sil, jsem moc spokojená," uvedla Engenová, která zvítězila před Francouzkou Julií Bressetovou.

Z českých zástupců se nejlépe vedlo Milanu Spěšnému, který skončil desátý. Mezi ženami dojela Pavla Havlíková druhá v malém finále, celkově jí tak patřila osmá příčka.

Závod Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě - sprint:
Muži: 1. Freiburghaus (Švýc.), 2. Van der Ploeg (Austr.), 3. Widmer, 4. Wildhaber (oba Švýc.), 5. Konwa (Pol.), 6. Glüth (Něm.), ...10. Spěšný, 13. Fojtík, 33. Nesvadba, 34. Rauchfuss (všichni ČR).
Ženy: 1. Engenová (Švéd.), 2. Bressetová, 3. Ravanelová (obě Fr.), 4. Lechnerová (It.), 5. Turpijnová (Niz.), 6. Fryová (Austr.), ...8. Havlíková, 9. Šulcová, 23. Veselá (všechny ČR).

Reklama

Související témata: