Hlavní obsah

Nash dojela na SP horských kol v Novém Městě třetí

Nové Město na Moravě

Česká cyklistka Kateřina Nash skončila třetí v závodu Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě. Zvítězila Francouzka Julie Bressetová, která je také po třech závodech v čele průběžné klasifikace Světového poháru.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Kateřina Nashová v cíli závodu SP v Novém Městě na Moravě.

Článek

Druhá se ztrátou 29 sekund dojela do cíle Ruska Irina Kalentěvová. Čtyřiatřicetiletá Nash měla časové manko na vítězku 48 sekund a v průběžném hodnocení Světového poháru je šestá. Další domácí bikerka Tereza Huříková obsadila 16. místo.

"Chtěla jsem si na začátku vytvořit náskok, což se mi podařilo. Závěr byl obrovsky těžký. Diváci byli stejně jako loni vynikající, hnali mě dopředu. Když mi Pendrelová neodjela do kopce, tak jsem si říkala, že mám šanci ji porazit. Jen jsem musela tempo udržet," řekla České televizi Nash, která v Novém Městě zopakovala svůj nejlepší výsledek ve Světovém poháru. Před čtyřmi lety v Bromontonu obsadila rovněž třetí místo.

Nash závod velice dobře rozjela a do poloviny druhého kola si v čele udržovala náskok zhruba 14 sekund před Bressetovou. Technické překážky zdolávala s přehledem, zejména v obtížných kamenitých pasážích uplatňovala svoji techniku a jezdecké zkušenosti. V závěru druhého kola se Bressetová na Nash dotáhla, krok s touto dvojicí ještě držela Norka Dahleová.

Po polovině závodu Nash ztratila kontakt s nejlepšími dvěma závodnicemi. Tempo nadále diktovala Bressetová, na kterou se dotáhla Kalentěvová. Tato dvojice spolu jezdila až do předposledního okruhu, pak Francouzka soupeřce unikla.

Před Nash se v průběhu čtvrtého okruhu dostala ještě loňská vítězka závodu v Novém Městě Kanaďanka Catharine Pendrelová. Při vjezdu do závěrečného okruhu na ni měla Nash ztrátu osmi sekund.

Manko však v posledním kole zlikvidovala a v domácím prostředí si dojela s přehledem pro třetí místo. Cestou do cíle ještě stačila v posledních desítkách metrů zdravit diváky a plácat si s nimi u bariéry. Kanaďanka Pendrelová na technicky náročné trati vysoké tempo neudržela a dojela až na šestém místě.

Závod SP horských kol v Novém Městě na Moravě:
Ženy:
1. Bressetová (Fr.) 1:29:17,
2. Kalentěvová (Rus.) -29,
3. Nash (ČR) -48,
4. Gouldová (USA),
5. Klemenčičová (Slovin.) obě -59,
6. Pendrelová (Kan.) -1:10,
... 16. Huříková (ČR) -3:52.
Průběžné pořadí SP (po třech závodech):
1. Bressetová 590,
2. Pendrelová 540,
3. Wloszczowská (Pol.) 530,
4. Klemenčičová 425,
5. Battyová (Kan.) 415,
6. Nashová 309.
14:10 muži.

Reklama

Související témata: