Hlavní obsah

Kreuziger se po osmé etapě Gira posunul na čtvrté místo

Lago Laceno

Český cyklista Roman Kreuziger se po kopcovité osmé etapě Gira d'Italia posunul už na čtvrté místo průběžného pořadí. Na lídra závodu Rydera Hesjedala z Kanady ztrácí 35 sekund.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Domenico Pozzovivo z Itálie se raduje z vítězství v sedmé etapě Giro d'Italia.

Článek

Etapu vyhrál po sólovém úniku domácí cyklista Domenico Pozzovivo. Devětadvacetiletý člen týmu Colnago zaútočil necelých sedm kilometrů před cílem ve stoupání a do cíle v Lago Laceno dojel po 229 km s náskokem 23 sekund. "Byl nejlepší. Něco na nás najel, ale rozhodně to nebylo tím, že by ostatní vyčkávali. Byl silný, tak nastoupil a vyšlo mu to," uvedl na svém oficiálním webu Kreuziger.

Druhý skončil Španěl Beňat Intxausti, jenž se vydal sám za Pozzovivem. Spurt hlavní skupiny s většinou favoritů včetně Kreuzigra vyhrál jiný Španěl Joaquín Rodríguez a díky osmisekundové bonifikaci za třetí místo se přiblížil Hesjedalovi na devět sekund.

Kreuziger dojel ve skupině s odstupem 27 sekund na sedmnácté pozici. V průběžném pořadí je před ním ještě jeho italský kolega z týmu Astana Paolo Tiralongo, který vyhrál sobotní etapu.

Své čtvrté místo v průběžném pořadí Kreuziger nepřeceňuje. "Nic to neznamená, Giro je ještě dlouhé. Máme za sebou teprve první týden a můžeme být spokojeni. Urvali jsme skvělé třetí místo v týmové časovce, Tiralongo vyhrál sobotní etapu a prezentujeme se tady ve velmi dobrém světle," řekl šestadvacetiletý cyklista, jenž obhajuje páté místo z minulého ročníku.

Druhý český účastník Gira Jan Bárta dnes dojel do cíle s odstupem pěti a půl minuty na 63. pozici a celkově je třiapadesátý.

Cyklistický etapový závod Giro d'Italia - 8. etapa: Sulmona - Lago Laceno (229 km):
1. Pozzovivo (It.) 6:06:05, 2. Intxausti -23, 3. Rodríguez (oba Šp.), 4. De Gendt (Belg.), 5. Cataldo, 6. Caruso, 7. Brambilla (všichni It.), 8. Huzarski (Pol.), 9. Rujano (Venez.), 10. Gadret (Fr.), ...17. Kreuziger všichni -27, 63. Bárta (oba ČR) -5:24.
Průběžné pořadí: 1. Hesjedal (Kan.) 32:23:25, 2. Rodríguez -9, 3. Tiralongo (It.) -15, 4. Kreuziger, 5. Intxausti oba -35, 6. Basso (It.) -40, 7. Caruso -45, 8. Cataldo -46, 9. F. Schleck (Luc.) -48, 10. Capecchi (It.) -52, ...53. Bárta -6:18.

Reklama