Hlavní obsah

Slovák Sagan vyhrál i po defektu první etapu v Kalifornii

Santa Rosa

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhrál v hromadném spurtu úvodní etapu závodu Kolem Kalifornie, i když ho zhruba deset kilometrů před cílem potkal defekt a musel měnit kolo. Dvaadvacetiletý jezdec vybojoval čtvrté vítězství v sezóně a stejný počet výher má na kontě i v nejvýznamnějším závodu v USA.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan při vítězném průjezdu cílem první etapy závodu Kolem Kalifornie.

Článek

"Nepanikařil jsem. Věděl jsem, že je ještě dost času," řekl Sagan, který s pomocí kolegů týmu Liquigas dotáhl ztrátu asi 20 sekund a ve finiši předčil Australana Heinricha Hausslera a domácího Freda Rodrigueze.

Skvělou koncovkou dostál bývalý juniorských mistr světa v cross country horských kol své přezdívce Terminátor. "Má dar, jaký se jen tak nevidí. Je silný v kopcích a umí spurtovat. Není nic, co by nezvládl," ocenil slovenského cyklistu Rodriguez.

Český cyklista František Raboň skončil ve 186,5 km dlouhé etapě na 112. místě se ztrátou téměř sedmi minut. Závod skončí v neděli.

Kolem Kalifornie - 1. etapa (185,7 km):
1. Sagan (SR) 4:42:35, 2. Haussler (Austr.), 3. Rodriguez (USA), 4. Howard (Austr.), 5. Van Avermaet (Belg.), 6. Hincapie (USA) všichni stejný čas, ...112. Raboň (ČR) -6:56.

Reklama

Související témata: