Hlavní obsah

Slovenský cyklista Sagan jede jako o život. V Kalifornii zatím nenašel soupeře

Livermore

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhrál i třetí etapu závodu Kolem Kalifornie. Dvaadvacetiletý jezdec stejně jako v předchozích dvou dnech porazil Heinricha Hausslera a v čele průběžného pořadí před Australanem vede o 12 vteřin.

Foto: Robert Galbraith , Reuters

Slovák Peter Sagan zatím nemá konkurenci.

Článek

"Nevím, co říct. Je to pro mě překvapení," uvedl Sagan, který ve finiši v Livermoreu vedle Hausslera porazil také bývalého mistra světa Belgičana Toma Boonena. "Dneska bylo docela horko, to mi většinou nesvědčí. Musím ale poděkovat týmu, protože pro mě odvedl skvělou práci," dodal.

Navzdory skvělému vstupu do osmietapového závodu Sagan neočekává, že by Kolem Kalifornie vyhrál. "Budu se snažit žlutý trikot udržet, ale čekají nás těžké kopce a časovka, ve které nejsem dobrý. Myslím, že po ní už ve žlutém nebudu," řekl Sagan, který si připsal šesté vítězství v sezóně. Stejný počet výher má na kontě i v nejvýznamnějším závodu v USA.

Český jezdec František Raboň dojel ve třetí etapě na 120. místě se ztrátou přes dvanáct minut a celkově mu patří 117. příčka.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie - 3. etapa (185,6 km):
1. Sagan (SR) 4:50:49, 2. Haussler (Austr.), 3. Boonen (Belg.), 4. Candelario (USA), 5. Mondory (Fr.), 6. Rodriguez (USA), ...120. Raboň (ČR) -12:06.
Průběžné pořadí:
1. Sagan (SR) 14:34:54, 2. Haussler -12, 3. Louder (USA) -24, 4. Rodriguez, 5. Jacques-Maynes (USA) oba -26, 6. De Maar (Niz. Ant.) -27.

Reklama

Související témata: