Hlavní obsah

Slovák Sagan je v Kalifornii k neporažení. Vyhrál i čtvrtou etapu

Slovenský cyklista Peter Sagan je v závodě Kolem Kalifornie k neporažení. Dvaadvacetiletý člen týmu Liquigas vyhrál na západním pobřeží Spojených států amerických i čtvrtou etapu a zvýšil průběžné vedení.

Foto: Robert Galbraith , Reuters

Slovenský cyklista Peter Sagan v cíli etapy.

Článek

Sagan zvítězil po 209,5 km v Clovisu v hromadném spurtu a i počtvrté hned za ním skončil Australan Heinrich Haussler. Třetí ve středu dojel jeho krajan Michael Matthews.

"Dnes to bylo ještě těžší. Myslel jsem, že tentokrát už nevyhraju, ale týmový kolega Daniel Oss mi říkal: 'Dnes pojedeme na tebe'," uvedl Sagan po triumfu v nedelší etapě závodu, jež se jela v pětatřicetistupňovém vedru.

Jeho série časovkou skončí

Dnes téměř jistě Saganova vítězná série skončí, neboť na programu je časovka, což není jeho specialita. "Myslím, že dám žlutému trikotu sbohem. Ale snad se dám dohromady a pokusím se ještě o další etapové vítězství v závěru závodu," uvedl rodák ze Žiliny, jenž vede před Hausslerem o 16 sekund.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie - 4. etapa (209,5 km):
1. Sagan (SR) 5:18:08, 2. Haussler, 3. Matthews (oba Austr.), 4. Boonen (Belg.), 5. Kluge (Něm.), 6. Stuyven (Belg.) všichni stejný čas, ...108. Raboň (ČR) -2:15.
Průběžné pořadí:
1. Sagan 19:52:52, 2. Haussler -16, 3. Louder -34, 4. Howes -35, 5. Rodriguez, 6. Jacques-Maynes (všichni USA) oba -36, ...105. Raboň -36:42.

Reklama

Související témata: