Hlavní obsah

Nejtěžší týden na Giru začíná. Boj o stupně vítězů je pořád reálný, tvrdí Kreuziger

Na pondělní den volna Roman Kreuziger jako na smilování nečekal. Cyklisté za sebou mají na Giru dva týdny v sedle, ale český lídr týmu Astana je v pohodě. Na vedoucího Španěla Rodrígueze ztrácí z páté příčky necelou minutu a půl a věří, že bude schopen v nejtěžším týdnu závodu bojovat o stupně vítězů.

Foto: Astana cycling team

Cyklista Roman Kreuziger na Giro d´Italia.

Článek

Únavu zatím necítíte?

Že bych byl nějak vypráskaný, to rozhodně ne. Myslím, že všichni jsou na tom podobně. Den volna přišel celkem vhod spíš kvůli tomu, že nás česká extrémně náročný týden. Navíc může být umocněn ještě tím, že předpověď neslibuje moc dobré počasí.

Jak jste zatím spokojen se svými výkony?

Kdybych měl na kontě etapové vítězství, bylo by to lepší. Ale jsem tu hlavně kvůli celkovému pořadí. Prostě se teď zmáčknu a budu bojovat o cíl, který jsem si dal už před startem. A to je pódium. Jiný ani mít nemůžu.

Je reálný i boj o první místo?

Nevím, jestli úplně z mé stránky, ale celkově je i první místo zatím otevřené. Rodríguez nemá malý náskok, ale na druhou stranu není nijak závratný.

Ale v horách se zatím jeví jako nejsilnější.

Rodríguez a Hesjedal toho ukázali nejvíc. Teď se uvidí, co přinese poslední týden, jestli třeba někomu jeden den nesedne. Čekají nás tři opravdu těžké etapy a na závěr časovka, je to otevřené. Je možné, že budeme všichni v pár desítkách vteřin a rozhodne až poslední den.

Očekával jste podobný vývoj Gira?

Vědělo se, že to asi letos bude hodně vyrovnané. Ale že až takhle, s tím jsem nepočítal.

Jak jste prožil pondělní volný den?

Bylo šílené počasí, lilo jak z konve. Na kolo jsme ven ani nešli. Šlapal jsem jen 45 minut na ergometru, někteří šli místo toho do sauny. Dal jsem si lehký oběd, masáž, měl jsem nějaké mediální povinnosti. A zastavili se tu na chvíli naši.

Dopřál jste si aspoň v jídle něco lepšího?

K obědu jsem měl jen vařenou zeleninu a kousek sýra, k večeři byl steak a těstoviny. Nic zvláštního.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články