Hlavní obsah

VIDEO: Kreuzigerův kolaps naštval vedení Astany. Musí se sebou něco udělat, řekl manažer

Těžké chvíle prožívá český cyklista Roman Kreuziger po fiasku v sedmnácté etapě na Giro d’Italia. V náročné středeční etapě odpadl a sny o předních příčkách se rozplynuly. Lídr stáje Astana teď prožívá nejhorší chvíle své profesionální kariéry. Navíc to pořádně schytal od vedení stáje.

Krize Romana Kreuzigera na Giro d´Italia.

 
Článek

„Myslím, že teď je opravdu mrtvý," prohlásil po dojezdu etapy v Dolomitech na adresu zničeného českého cyklisty týmový manažer Giuseppe Martinelli v rozhovoru pro server Velo News.

Sám manažer po středečním debaklu Astany přemýšlel, kde se stala chyba. K velkým vítězstvím dovedl jména jako Marco Pantani, Damiano Cunego či Alberto Contador, ale s Kreuzigerem se mu určitě na letošním Giru prorazit nepodaří.

„Roman potřebuje změnu, protože zatím se mu nedaří splnit, v co doufal, ve všech směrech. Tohle je absolutní pravda, tak to prostě je," mračil se Martinelli.

Kreuziger před startem závodu pomýšlel i na celkové prvenství. A vzhledem k dvěma devátým místům na Tour de France a loňské šesté příčce na Giru mohl určitě na přední příčky pomýšlet. Jenže naděje vzaly v těžké etapě za své.

„Udělali jsme všechno, co bylo v našich silách, abychom ho dostali na Giro ve formě. Zdálo se, že tenhle závod by mu mohl sedět. Teď je na něm, aby udělal nějaké změny v přípravě nebo ve způsobu, jak závodí. Prostě něco určitě není v pořádku," zlobil se manažer Astany.

Ve středu byla naopak mimořádně spokojená bývalá Kreuzigerova stáj Liquigas. Její lídr Ivan Basso obtížnou etapu málem vyhrál a ještě setřásl velkého konkurenta a bývalého týmového kolegu Kreuzigera.

Čeká ho pohovor

„Roman zaplatil... Tohle byl opravdu první ostrý test na Giro d'Italia," řekl na adresu šestadvacetiletého Čecha manažer Liquigasu Roberto Amadio.

Kreuzigera teď čeká pohovor s vedením, které bude zajímat vysvětlení závodníkova kolapsu. „Tým tam byl, ale jemu zkrátka něco chybělo. On je jediný, kdo nám může dát k tomu vysvětlení a také všem ostatním, kteří jsou na jeho straně, dodal Martinelli.

Reklama