Hlavní obsah

VIDEO: Tohle je odpověď pravého šampióna, chválí Kreuzigerův triumf Vinokurov

Val di Fiemme

Devatenáctou etapu letošního Gira d´Italia sice vyhrál, přesto měl v cíli v horském středisku Val di Fiemme na vrcholu Alpe di Pampeago smíšené pocity. Českého cyklistu Romana Kreuzigera stále trápí středeční sedmnáctá etapa, ve které jej postihly křeče a do cíle tak dojel s více než jedenáctiminutovou ztrátou na vítězného Španěla Rodrígueze. To jej stálo útok na „bednu“, o které před startem Gira snil.

Roman Kreuziger vyhrál etapu Giro d´Italia

 
Článek

„Je to moje první etapové vítězství na Grand Tours a hrozně si takového výsledku vážím. Jsem šťastný, že se mi to povedlo. Dnešek mě stál hrozně sil a musím přiznat, že jsem to moc nečekal. Poslední metry už jsem skoro nic nevnímal. Ale celkově samozřejmě nemůžu být spokojen, protože jsem na Giro přijel v první řadě bojovat o čelní příčky. Mrzí mě, co se stalo ve středu v Cortině. Ale vrátit se to nedá," uvádí Kreuziger na svých oficiálních stránkách.

Po středeční nepovedené etapě se na Kreuzigera snesla kritika, kterou odstartoval sportovní ředitel Astany Giuseppe Martinelli. Podpory se šestadvacetiletému cyklistovi dostalo alespoň od zakladatele kazašské stáje Alexandra Vinokurova. „Vinokurov je jedním z mých opravdových přátel. V Cortině (po dojezdu sedmnácté etapy) mi poslal zprávu, abych si z toho nic nedělal, že se podobné věci stávají," cituje Kreuzigera stránka cyclingnews.com.

„Tohle je odpověď pravého šampióna," prohlásil pak Vinokurov po pátečním Kreuzigerově triumfu. Samotný závodník ale svůj triumf přeceňovat nechtěl. „Vím, že kdybych zůstal v pořadí vpředu, tak mě dnes odjet nenechali."

Kreuzigerovi patří před posledními dvěma etapami průběžné sedmnácté místo se ztrátou dvanácti minut a jednadvaceti vteřin na vedoucího Španěla Rodrígueze.

Reklama