Hlavní obsah

Na olympiádě v Londýně pojedou dvě české bikrosařky

Aigle

Na olympijských hrách v Londýně se představí dvě české bikrosařky. Vyplývá to z přehledu účastnických míst, které dnes po víkendovém mistrovství světa v Birminghamu zveřejnila Mezinárodní cyklistická unie (UCI). Mezi muži žádný český jezdec start jistý nemá, ale podle předsedy svazové komise BMX Karla Mařáka to ještě není definitivní.

Článek

Při olympijské premiéře bikrosu v Pekingu byli Michal Prokop a Jana Horáková, dvojnásobná bronzová medailistka z mistrovství světa. Na její úspěchy navázala v Birminghamu třetí místem Romana Labounková. Aneta Hladíková vypadla ve čtvrtfinále. O jmenovité nominaci na hry, kterou musí 19. června ještě posvětit cyklistický svaz, se rozhodne v příštím týdnu právě mezi touto trojicí.

Český zástupce by mohl startovat v Londýně i v mužském bikrosu. Podle Mařáka jsou na tom čeští reprezentanti stejně jako Dánové, kteří získali jedno účastnické místo. "Není dané, co by mělo rozhodovat. Buď se vezme kritérium žebříčku, nebo umístění na MS. Jedno hraje pro nás a jedno pro Dány," řekl ČTK Mařák. Jasno má být během tohoto týdne.

Reklama