Hlavní obsah

Kreuziger je po druhé etapě Kolem Švýcarska na třetím místě

Cyklista Roman Kreuziger dojel ve druhé etapě závodu Kolem Švýcarska desátý a posunul se na průběžnou třetí příčku. Vedení v podniku WorldTour se ujal Portugalec Rui Costa, který dnes zaútočil v závěru stoupání do Verbier a vyhrál o čtyři sekundy před Lucemburčanem Fränkem Schleckem. Kreuziger ztratil v cíli 218 km dlouhé etapy na jezdce stáje Movistar 22 sekund.

Foto: Astana cycling team

Cyklista Roman Kreuziger v dresu Astany.

Článek

V celkové klasifikaci zaostává český závodník týmu Astana, jenž zahájil závod osmým místem v sobotním prologu, o 15 sekund za Costou. Na druhého Schlecka ztrácí vítěz závodu Kolem Švýcarska z roku 2008 sedm sekund.

"Jsem celkem spokojený. V závěru jsme úplně vpředu trošku chyběli, ale s Kiserlovským jsme neztratili moc. Necítím se špatně. Jako tým to máme celkem dobře rozjeté," uvedl Kreuziger na svém webu.

Schleck, jenž vzdal květnové Giro d'Italia a vysloužil si kritiku šéfa týmu RadioShack Johana Bruyneela, nastoupil šest kilometrů před cílem. Dva kilometry před páskou se ho vydal stíhat Costa, jenž dojel Lucemburčana v samém závěru a Schleck už nenašel síly bojovat o vítězství.

"Byl nejlepší. Nikdo na něj neměl, jinak by to s ním zkusili," ocenil Costův výkon Kreuziger. "Cílový kopec vzal odspoda naplno RadioShack. Jelo se dost rychle. Přede mnou tam někdo hodil myšku a ustál jsem to tak tak. Vyskočily mi obě nohy z pedálů, šoupal jsem je po zemi, ale naštěstí se nic nestalo," líčil český jezdec.

"Teď přijdou relativně lehčí etapy, i když tam není skoro metr roviny. Jde o to je nějak přežít, rozhodovat podle mě budou až poslední tři dny. V pátek je časovka a o víkendu pokaždé dojezd na kopec," uvedl Kreuziger. V pondělí se jede třetí etapa z Martigny do Aarbergu dlouhá 196,7 km.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour):
2. etapa (218,3) km:
1. Costa (Portug.) 6:21:13, 2. F. Schleck (Luc.) -4, 3. Nieve (Šp.) -12, 4. Caruso (It.), 5. Pinot (Fr.) oba -13, 6. Roche (Ir.) -16, ...10. Kreuziger -22, 94. Štybar (oba ČR) -8:25.
Průběžné pořad
1. Costa 6:31:22, 2. F. Schleck -8, 3. Kreuziger -15, 4. Pinot -19, 5. Roche, 6. Löfkvist (Švéd.) oba -21, ...93. Štybar -8:40.

Reklama