Hlavní obsah

Kreuziger je třetí v závodě Kolem Švýcarska, etapu vyhrál Sagan

Aarberg

Slovenský cyklista Peter Sagan vybojoval na závodě Kolem Švýcarska druhé etapové vítězství. Po výhře v úvodní časovce dnes triumfoval i ve třetí 194,7 kilometru dlouhé etapě, v jejímž závěru přespurtoval Badena Cookea z Austrálie a Brita Bena Swifta. Roman Kreuziger dojel v hlavním pelotonu na 42. místě se ztrátou tří vteřin na nejlepší trojici a v průběžném pořadí je stále třetí.

Foto: Astana cycling team

Roman Kreuziger.

Článek

Dvaadvacetiletý slovenský jezdec stáje Liquigas potvrdil svou letošní vynikající spurtérskou formu. V úvodní etapě v Luganu získal v časovce na 7,3 kilometru i skalp olympijského vítěze Fabiana Cancellary a nyní zaokrouhlil počet letošních etapových vavřínů na deset.

V deštivém počasí dnes peloton musel dotahovat náskok trojice uprchlíků, kteří se do úniku vydali krátce po startu v Martigny. V jednu chvíli měli náskok až jedenáct a půl minuty.

"Když jsme pět minut stáhli, spadly před námi závory. Museli jsme čekat, než projede vlak, a skočilo to zase na devět a půl minuty. A to bylo nějakých šedesát kilometrů do cíle," uvedl Kreuziger na svých internetových stránkách s tím, že už v dostižení uprchlíků moc nevěřil. "Nakonec jeden odpadl a ty dva jsme sjeli až na osmistovce," doplnil jezdec stáje Astana.

V průběžném pořadí stále vede Rui Faria da Costa. Portugalský vítěz nedělní druhé etapy má náskok osmi sekund před Fränkem Schleckem z Lucemburska, třetí Kreuziger, vítěz závodu Kolem Švýcarska z roku 2008, zaostává o 15 sekund.

Další český reprezentant Zdeněk Štybar dojel dnes rovněž v hlavním pelotonu na 26. místě a v průběžném pořadí se posunul na 78. příčku. Na Costu ztrácí osm minut a 40 vteřin.

Kolem Švýcarska (WorldTour) - 3. etapa (194,7 km):
1. Sagan (SR) 4:35:32, 2. Cooke (Austr.), 3. Swift (Brit.) oba stejný čas, 4. Guarnieri (It.), 5. Davis (Austr.), 6. Hutarovič (Běl.), ...26. Štybar, 42. Kreuziger (oba ČR) všichni -3.
Průběžné pořadí:
1. Costa (Port.) 11:06:57, 2. F. Schleck (Luc.) -8, 3. Kreuziger -15, 4. Pinot (Fr.) -19, 5. Roche (Ir.), 6. Löfkvist (Švéd.) oba -21, ...78. Štybar -8:40.

Reklama

Související témata: