Hlavní obsah

Americký cyklista Armstrong byl obviněn z dopingu

Washington

Americká antidopingová agentura bez bližších podrobností oznámila, že obvinila bývalého cyklistu Lanceho Armstronga z dopingu. Slavný Američan se nesmí s okamžitou platností účastnit triatlonových závodů. Informoval o tom deník The Washington Post s tím, že Armstrongovi hrozí doživotní zákaz sportovní činnosti.

Foto: Sport.cz

Bývalý slavný americký cyklista Lance Armstrong čelí dalšímu obvinění z dopingu

Článek

Armstrong, který už byl v minulosti kvůli dopingu vyšetřován, veškerá obvinění okamžitě popřel. "Nikdy jsem nedopoval. Během pětadvaceti let závodění jsem podstoupil více než 500 testů a ani jeden nebyl pozitivní," napsal v oficiálním prohlášení.

Agentura ho obvinila z užití krevního dopingu EPO, testosteronu, růstového hormonu, steroidů a nepovolených transfuzí. Údajně má k dispozici důkazy a výpovědi svědků. Vedle Armstronga byli z nakládání s dopingovými látkami obviněni i manažer jeho stáje Johan Bruyneel, lékaři Michele Ferrari, Pedro Celaya, Luis Garcia a masér Pepe Martin.

Sedminásobný vítěz Tour de France čelil obvinění z dopování více než dva roky, americké federální úřady vyšetřování letos v únoru zastavily. Armstrong se dal na triatlon a minulý týden vyhrál závod na polovičních ironmanských tratích.

Čtyřicetiletý Američan ukončil cyklistickou kariéru v loňském roce.

Reklama