Hlavní obsah

Sáblíková neobhájila ani v hromadném závodě, vyhrála Šulcová

Púchov

Dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková neobhájila na republikovém šampionátu v silniční cyklistice titul ani v závodě s hromadným startem. Po stříbru z časovky dnes dojela v Púchově třetí a nenavázala na triumfy z předchozích dvou let. Mistryní republiky se stala Pavlína Šulcová.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Česká rychlobruslařka a cyklistka Martina Sáblíková vybojovala druhé místo na Mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice v Púchově.

Článek

Svěřenkyně bývalého elitního spurtéra Jána Svorady ze stáje Merida Biking Team si na společném mistrovství ČR a Slovenska vyjela po bronzu z časovky již druhou medaili. Dva cenné kovy získala i Sáblíková, která dnes dojela v závěrečném spurtu vedoucího tria v závodu na 99 km třetí za Martinou Růžičkovou.

"Abych řekl pravdu, moc jsem od toho neočekával," řekl ČTK trenér Sáblíkové Petr Novák. "Každý chceme vyhrát, ale Martina prokázala dvěma umístěními na pódiu, že do té špičky jednoznačně patří. Bylo na ní i vidět, že je z dnešního výsledku spokojená," uvedl.

Hlavním úkolem jeho svěřenkyně bylo roztrhat startovní pole. "Pokud možno tak, aby vpředu jely maximálně tři, což se i povedlo," řekl Novák. V minulých letech se Sáblíkové povedlo soupeřkám výrazně ujet: předloni vyhrála o téměř čtyři minuty a v loňském roce o dvě.

Ve spurtu na specialistky nestačila. "Tušil jsem, že jakmile se dostanou do spurtu, tak na ten nemáme. Martina to čestně zkusila a spurt s nimi jela. I když to těsně nevyšlo, na to všechno, jak to u nás letos s kolem probíhalo, můžeme být spokojení, že to takhle dopadlo," uvedl Novák, jehož svěřenkyně se věnovala cyklistické přípravě méně než v minulosti.

Mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice - závod s hromadným startem:
Ženy (99 km):
1. Šulcová (Merida Biking Team) 2:42:46, 2. M. Růžičková (Michela Fanini Record Rox), 3. Sáblíková (Nowis Team) obě stejný čas, 4. Trefná (Alltraining.cz), 5. Machačová (Dukla Praha), 6. Kyptová (Alltraining.cz).
Junioři (117,2 km):
1. Kukrle (TJ Uničov) 2:52:26, 2. Matějů (ČEZ cyklo team Tábor), 3. Kubík (Plamen Chodov) oba -1:37.
Juniorky (80,8 km):
1. Hlubinková (Moravec Merida czech mtb team) 2:13:46, 2. Mondlová (Ski club Šumava) -3:26, 3. K. Růžičková (Dukla Praha) -5:26.

Reklama