Hlavní obsah

Kadlec je poprvé šampiónem v závodě s hromadným startem

Púchov

Cyklista Milan Kadlec se stal poprvé v kariéře mistrem republiky v silničním závodě s hromadným startem. Druhý dojel v těsném finiši společného klání na mistrovství ČR a Slovenska František Raboň, třetí byl ve stejném čase Jiří Polnický. Bývalý světový cyklokrosový šampión Zdeněk Štybar skončil šestý, hned za ním přijel do cíle další adept startu na olympijských hrách Roman Kreuziger.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Milan Kadlec oslavuje cyklistický titul

Článek

Sedmatřicetiletý Kadlec, který se rovněž věnuje závodům na dráze, byl na domácím šampionátu dosud nejlépe druhý v letech 1998 a 1999. Před dvěma lety v Kyjově skončil třetí, ale zlato v závodu s hromadným startem mu dosud unikalo. Přemožitele nenašel rodák z Uherského Hradiště až dnes v Púchově, kde zvládl 190 kilometrů dlouhou trať v čase 4:32:08.

Jen těsně za závodníkem pražské Dukly skončili Raboň, kterého Kadlec udolal ve finiši vedoucí trojice, s Polnickým. Čtvrtý dojel nejlepší z domácích zástupců Peter Sagan, který obhájil slovenský titul.

Z jezdců do 23 let, kteří absolvovali stejnou trať společně s elitní kategorií, se nejlépe dařilo Karlu Hníkovi, jenž dojel do cíle hned za Kreuzigrem osmý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články