Hlavní obsah

Kreuziger chtěl na olympiádu Štybara, ale jede Bárta. Oba se do nominovaného pustili

Púchov/Praha

Na olympiádě v Londýně bude Česko reprezentovat v silniční cyklistice dvojice Roman Kreuziger (Astana), Jan Bárta (NetApp). Nominaci schválilo po mistrovství republiky prezídium Českého svazu cyklistiky. Mimo hru tak zůstal Zdeněk Štybar.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Zdeněk Štybar se nakonec do olympijské nominace nedostal

Článek
Fotogalerie

Kreuziger si nominaci vyjel jako nejlepší Čech v žebříčku ProTour (10.), Bárta z druhodivizní německé formace má zase nejlepší postavení v klasifikaci Europe Tour (8.). Kreuziger by raději nastupoval do olympijského závodu se Štybarem. „Myslím, že i na mistrovství republiky bylo vidět, kdo z adeptů na olympiádu je a není schopen si pomoci," narážel nejlepší český profesionál na Bártu.

„Štybar sice jezdí na silnici relativně krátce, ale má v pelotonu perfektní přehled. S ním bychom si stoprocentně pomohli, ale s Bártou je to nemožné," tvrdil Kreuziger po mistrovském závodě.

Když však včera večer svaz oznámil nominaci, přijal to s nadhledem. „Respektuji jejich verdikt, já o tom nerozhoduji. Olympiáda byla mým velkým cílem už na začátku sezóny. Jsem rád, že jsem se tam nominoval a poperu se o co nejlepší výsledek," dodal.

Štybar přijal verdikt s rozpaky, olympiáda byla jeho velkým snem. „Hodně to bolí. Věděl jsem, že bych potřeboval skončit v top 3, což se nepovedlo. Myslím, že jsme s Kreuzigerem, Raboněm, bratry Velitsovými a Saganem udělali skvělý závod. Ale mrzí mě, že tam byli i takoví, kteří se mi smáli do tváře a vůbec o nic se nesnažili. Mám na mysli pana Bártu, který jede na olympiádu," pustil se do Bárty i Štybar. „Zažívám velké zklamání, musím prostě na svůj velký sen zapomenout," dodal.

Reklama

Související témata: