Hlavní obsah

Cyklista Sánchez odmítl, že by kvůli zranění chyběl na olympiádě

Porrenturuy

Španělský cyklista Samuel Sánchez popřel odhady, podle nichž by chyběl kvůli zranění v olympijském závodě s hromadným startem. Čtyřiatřicetiletý obhájce zlata z Pekingu měl v nedělní osmé etapě Tour de France vážný pád a kromě jiného u něho bylo podezření na zlomeninu klíční kosti. Sánchez ho však v rozhovoru pro španělský deník Deia vyvrátil a odmítl spekulace, že by v Londýně chyběl.

Foto: Sport.cz

Španělský cyklista Samuel Sánchez

Článek

Sánchez se sice skutečně při pádu nepříjemně zranil a kromě zlomeného prstu má pochroumaná záda a rameno, což ho donutilo odstoupit ze slavného závodu, ovšem možnost, že by scházel v britské metropoli, zatím nezvažuje.

"Hlavní prioritou je moje zdraví. Nejdřív musím zjistit, jak na tom opravdu jsem, a poté vše vyhodnotit. S ohledem na hry budu muset promluvit s reprezentačním trenérem. Jeho názor bude moc důležitý," uvedl Sanchéz.

Nyní už se však koncentruje na to, aby se co nejrychleji uzdravil a měl tak šanci v Londýně zlato obhájit. "Větší obavy než z toho prstu mám ohledně toho ramena," připustila hvězda stáje Euskaltel-Euskadi. "Momentálně to mám obvázané, ale mám obavy o vazy. Dokud neuděláme rentgeny, nemohu říci více," dodal Sánchez.

Sánchez ztratil vědomí

Podle agentury Reuters španělský cyklista při nehodě, k níž došlo v rychlosti kolem 100 km/h, krátce ztratil vědomí. Po pádu byl na silnici ošetřován několik minut a nakonec byl odnesen na nosítkách.

Přiznal, že při převozu sanitkou a po odstoupení z Tour hodně plakal. "To proto, že jsem si uvědomoval, čeho jsem mohl na letošní Tour dosáhnout. Sice jsem něco ztratil v sobotní etapě, ale cítil jsem se lépe a lépe. Jakmile jsem dopadl na zem, věděl jsem, že je po všem. Ani jsem se nesnažil pokračovat. Cyklisté hned vědí, když se vážně zraní," vysvětlil Sánchez.

Potěšil ho zájem ostatních cyklistů z řad soupeřů, kteří se ptali na jeho zdravotní stav. Ital Ivan Basso mu prý volal na mobil ihned po dojetí etapy, aby zjistil, zda je v pořádku. "To je ta hezká stránka sportu," prohlásil Sánchez.

Olympijský závod se jede 28. července.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články