Hlavní obsah

Štybar si připsal další úspěch na silnici, vyhrál etapu závodu Kolem Polska

Český cyklista stáje Omega-Pharma-Quick Step Zdeněk Štybar vyhrál ve spurtu dnešní 3. etapu závodu Kolem Polska, která končila pár desítek metrů za českými hranicemi v polské části Těšína. Peloton však v cílových okruzích projížděl i Českým Těšínem. Štybar tak navázal na svůj květnový úspěch ze čtvrté etapy závodu Čtyři dny v Dunkerque, kde taktéž proťal cílovou pásku jako první.

Foto: www.tourdepologne.pl

Zdeněk Štybar vítězí ve třetí etapě závodu Kolem Polska.

Článek

Štybar se dopředu dral po pravé straně, v závěrečném úseku po kostkách si vytvořil ideální pozici a do poslední zatáčky najel první. Po pár metrech mohl zvedat ruce nad hlavu. Splnil cíl, který si dal už po středeční etapě, v níž musel zastavit kvůli hromadnému pádu v závěru a ztratil přes minutu.

„Mrzí mě, že jsem de facto přišel o šanci na celkové pořadí. Tak si třeba spravím chuť další den, kdy se dojíždí v Českém Těšíně. Je to pro mě obrovská motivace," přiznal po středeční etapě. Dnes svá slova naplnil.

Druhý český cyklista na startu Roman Kreuziger (Astana) zkoušel atakovat zhruba pět kilometrů před cílem, ale čtyřčlenná skupina uprchlíků byla pelotonem pohlcena.

Průběžné vedení si udržel Ital Moreno Moser, Štybar je po dnešním etapě na 29. pozici a Kreuzigerovi patří 78. příčka.

Výsledky závodu Kolem Polska – 3. etapa (201,7 km):
1. Štybar (ČR) 5:01:51, 2. Gavazzi, 3. Modolo (oba It.), 4. Kwiatkowski (Pol.), 5. Moser, 6. Nocentini (oba It.) všichni stejný čas, ... 81. Kreuziger (ČR) +1:49.
Průběžné pořadí: 1. Moser (It.) 15:24:31, 2. Kwiatkowski +4, 3. Boom (Niz.) +6, 4. Wegman +7, 5. Gerdemann (oba Něm.) +9, 10. Henaio (Kol.) +10, ... 21. Štybar +1:09, 78. Kreuziger +8:55.

Reklama

Související témata: