Hlavní obsah

VIDEO: Konflikt na Tour. Slováka Sagana rozčílil nesportovní útok ve spurtu

Hodně rozčílený byl po finiši nejdelší etapy letošní Tour de France slovenský spurtérský fantom Peter Sagan. V souboji o šestou příčku v etapě mu totiž překřížil dráhu Australan Matthew Goss. Slovák na svého soupeře v cíli zle gestikuloval a nakonec se také dočkal satisfakce.

Souboj Sagana s Gossem

 
Článek

Po zásahu jury přišel Australan o šestou příčku, na níž se tak posunul Sagan. Navíc dostal penalizaci 30 bodů a slovenský cyklista tak má na Gosse náskok v bodovací soutěži 56 bodů.

„Nezůstal ve své linii, měnil ji a následně udělal velkou chybu. Je to jasný případ, proto byl penalizován," vysvětloval traťový komisař Jean-Francois Pescheux.

Sagan po dojetí do cíle počínání svého soupeře nechápal. „Co mám k tomu říct. Vždyť jste to viděli, co mi udělal. Tohle se ve spurtu prostě nedělá, rozhodně to nebylo fair-play. Měl mě normálně přespurtovat, tohle se mi však rozhodně nelíbilo," cituje Saganova slova slovenský server sport.sk.

Australan však své počínání jako nesportovní neviděl. „Podívejte se, určitě jsem se hýbal, ale ve spurtu jsem mu vůbec nebránil. Šlo spíš o kombinaci více věcí. On se tlačil na moje kolo v momentě, kdy jsem se pohnul doleva a většina pohybu tak vyšla od něj, když se snažil mému kolu vyhnout. Pak to přihrál," bránil se Goss na stránkách cyclingnews.

Ale k incidentu už se nechtěl více vracet: „Už se o to nestarám. Rozhodnutí už padlo. Chci se soustředit na další etapu."

Reklama

Související témata: