Hlavní obsah

Kreuziger vzdal poslední deštivou etapu závodu Kolem Polska

Olympionik Roman Kreuziger vzdal poslední etapu cyklistického závodu Kolem Polska, kterou poznamenal hustý liják. Druhý český účastník, bývalý mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar a vítěz čtvrteční třetí etapy, dojel dnes v hlavním poli ve stejném čase jako vítězný Němec John Degenkolb a celkově obsadil 33. místo.

Foto: Astana cycling team

Roman Kreuziger v dresu Astany.

Článek

Druhý český účastník, bývalý mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar a vítěz čtvrteční třetí etapy, dojel dnes v hlavním poli ve stejném čase jako vítězný Němec John Degenkolb a celkově obsadil 33. místo.

Prvenství udržel Ital Moreno Moser z týmu Liquigas, který také dojel po závěrečných 131 kilometrech do Krakova v hlavním balíku.

Kreuziger měl před poslední etapou na 66. místě celkové klasifikace ztrátu téměř 21 minut, ale byl druhý v hodnocení vrchařů. Závod pro něj splnil směrem k olympiádě účel.

"Po dlouhé době jsem absolvoval závod, v němž jsem nejel na pořadí a mohl jsem si to zrežírovat podle svých potřeb. Celkově jsem Polsko pojal jako trénink k olympiádě, respektive jako závod na rozjetí po pauze. A po této stránce to splnilo účel," uvedl na svém webu Kreuziger.

Úroveň závodu byla vysoká, protože spolu s ním se na olympiádu chystala v Polsku i řada dalších jezdců, kteří také chybějí na Tour de France. "Každý den se jezdilo hodně svižně a já dobře potrénoval. V nedělní etapě jsme jeli v pěti v úniku od 6. do 180. kilometru, sjeli nás až deset kiláků před cílem," dodal jezdec Astany.

Po návratu domů z etapového podniku kategorie WorldTour absolvuje na Šumavě a v Krušných horách závěrečnou přípravu na londýnské hry. Olympijský závod ho čeká hned na úvod 28. července.

Cyklistický závod Kolem Polska (WorldTour) - závěrečná 7. etapa (131,4 km):
1. Degenkolb (Něm./Argos) 2:50:32, 2. Hayman (Austr./Sky), 3. Swift (Brit./Sky), 4. Guarnieri (It./Astana), 5. Van der Sande (Belg./Lotto), 6. Bos (Niz./Rabobank), ...49. Štybar (ČR/Omega Pharma Quick-Step) všichni stejný čas, Kreuziger (ČR/Astana) nedokončil.
Konečné pořadí: 1. Moser (It./Liquigas) 30:15:49, 2. Kwiatkowski (Pol./Omega Pharma Quick-Step) -5, 3. Henao (Kol./Sky) -16, 4. Kolobněv (Rus./Kaťuša) -25, 5. Gerdemann (Něm./RadioShack) -28, 6. Nocentini (It./AG2R) -29, ...33. Štybar -5:06.

Reklama

Související témata: