Hlavní obsah

Wigginse do posledních pěti etap Tour povzbudil dar od Induraina

Pau

Lídrovi Tour de France bude v posledních etapách fandit i pětinásobný vítěz závodu Miguel Indurain. Dvaatřicetiletý jezdec, který by mohl v 99. ročníku Tour jako první Brit získat celkové vítězství, dostal od slavného Španěla šátek.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Britský cyklista Bradley Wiggins

Článek

Wiggins jede na Tour už devět dní ve žlutém trikotu a do posledních pěti etap ho povzbudila i zásilka od Induraina. Ten mu kromě tradičního šátku, s nímž se běhá v Pamploně při tradičních oslavách svatého Fermína, zaslal i osobní vzkaz na videu.

Wiggins přiznal, že Indurainovi jako mladý fandil a v mnohém jsou si podobní. Španěl v letech 1991-95 dominoval v časovkách a v horách těžil z podpory týmu. I Brit si rozhodující část svého více než dvouminutového náskoku letos vypracoval v 9. etapě, což byla individuální časovka.

Jezdec týmu Sky zatím na celkové vítězství nemyslí a soustředí se vždy jen na nejbližší etapu. "Dívám se jen den dopředu. Když se začnete koukat příliš daleko dopředu, zapomenete co je přímo před vámi," řekl Wiggins.

Připravit se na další dvě pyrenejské a poté tři zbývající etapy, včetně časovky jednotlivců v té předposlední, mu pomůže i dnešní odpočinek. "Hodně lidí je teď unavených psychicky i fyzicky. Je docela horko a teď přišly kopcovité etapy," přivítal volný den.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články