Hlavní obsah

Kreuziger končí v Astaně. Bude jezdit za stáj Saxo Bank-Tinkoff

Moskva/Praha

Nejlepší český cyklista Roman Kreuziger mění stáj. Po sezóně skončí v Astaně a bude závodit za tým Saxo Bank-Tinkoff. Ruské verzi televize EuroSport to prozradil spolumajitel ambiciózního dánského týmu Oleg Tinkov.

Foto: Sport.cz

Roman Kreuziger mění stáj

Článek

Šestadvacetiletý Kreuziger prorazil v týmu Liquigas, před loňskou sezónou se přesunul do kazašské Astany. Po předchozím devátém a osmém místě ale dojel minulý ročník Tour de France až na 112. místě a do letošního ročníku nenastoupil. Jako lídr týmu se místo toho vypravil na Giro d'Italia, kde vyhrál devatenáctou horskou etapu a v celkovém pořadí dojel patnáctý.

Naposledy se Kreuziger představil v rámci přípravy na olympijské hry v závodě Kolem Polska, kde nedokončil poslední etapu.

Tým Saxo Bank od června nese v názvu jméno nového sponzora Tinkoff Bank, který přispěje do rozpočtu na konci probíhajícího ročníku i v příští sezóně. Podle Tinkova lze očekávat příchod dalších velkých jmen, aby tým zvýšil ambice. Spekuluje se o příchodu Bělorusa Vasilije Kirijenky, Fabiana Cancellary ze Švýcarska či Brita Marka Cavendishe.

V letošním ročníku Tour de France skončil tým Saxo Bank-Tinkoff ze 22. stájí celkově šestnáctý. Z jednotlivců dojel nejlépe na čtrnáctém místě Dán Chris Anker Sörensen, který si odvezl cenu pro nejbojovnějšího muže pelotonu.

Reklama