Hlavní obsah

Cyklista Kreuziger místo Vuelty pojede v USA

Praha

Cyklista Roman Kreuziger nebude startovat na blížící se Vueltě a nepojede ani jednorázový závod Clásica San Sebastian. Místo toho ho stáj Astana vyslala do zámoří na závod USA Pro Cycling Challenge, jehož druhý ročník se uskuteční od 20. do 26. srpna.

Foto: Astana cycling team

Roman Kreuziger Vueltu nepojede.

Článek

Šestadvacetiletý cyklista jel Vueltu v minulosti třikrát, naposledy před dvěma roky, kdy pomohl ještě v barvách Liquigasu k celkovému vítězství Italovi Vincenzu Nibalimu. Tentokrát si místo poslední Grand Tour sezony vyzkouší USA Pro Cycling Challenge v Coloradu.

"Tým má nabitý program a prostě došlo ke změně. Na Vueltě by měl jet na pořadí Tiralongo, do Ameriky pojede taky silná sestava. Kromě mě by tam měl být třeba i Brajkovič," uvedl na svém webu Kreuziger.

Poprvé po třech letech absolvuje v sezoně pouze jednu Grand Tour. Na jaře startoval na Giru d'Italia s ambicemi na stupně vítězů v celkovém pořadí, ale po výpadku v jedné z horských etap se musel spokojit s konečným 15. místem. Šanci pokusit se o úspěch ve Vueltě pátý muž loňského Gira a osmý z předloňské Tour mít nebude.

O americkém závodu ví pouze z doslechu. "Slyšel jsem, že je hodně těžký. Je tam několik horských etap a časovka na závěr. A určitě bude dobře obsazený," uvedl Kreuziger, jemuž končí dvouletá smlouva s Astanou a o jeho dalším angažmá zatím není jasno.

Loni závod USA Pro Cycling Challenge ovládli domácí jezdci v čele s Levim Leipheimerem. Do USA český cyklista odletí 17. srpna, do té doby bude trénovat v domácích podmínkách.

Reklama