Hlavní obsah

Contador se vrátil pátým místem na Eneco Tour, zvítězil Boom

Garaardsbergen

Španělský cyklista Alberto Contador se po vypršení dvouletého trestu za doping, který zpětně dostal letos v únoru, vrátil do pelotonu pátým místem v Eneco Tour. Celkovým vítězem týdenního závodu napříč Belgií a Nizozemskem se stal Nizozemec Lars Boom.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Alberto Contador je zpět

Článek

Bývalý mistr světa v cyklokrosu Boom po sobotní časovce ztrácel na prvního Kanaďana Sveina Tufta čtyři sekundy, svým dnešním druhým místem ho při finiši v Geraardsbergenu ale za sebou nechal o 44 sekund. Druhý v konečném pořadí skončil Francouz Sylvain Chavanel, na Tufta zbylo poslední místo na pódiu.

Devětadvacetiletý Contador si závod pochvaloval. "S průběhem celého týdne, včetně sedmého místa v časovce, jsem moc spokojen. Příprava na Vueltu probíhá naprosto ideálně," řekl španělským médiím.

V Nizozemsku se prý cítil jako doma a jelo se mu výborně. "Je pravda, že jsem se cítil super, ale přece jenom jsou tam rozdíly mezi mnou a těmi, kdo jedou o čelo závodu," přiznal Španěl, který se osmým místem v závěrečné etapě posunul z desáté příčky celkového pořadí na pátou pozici.

Cyklistický závod Eneco Tour (WorldTour) - 7. etapa (213,3 km):
1. Ballan (It.) 4:54:16, 2. Boom (Niz.) -2, 3. Ventoso (Šp.), 4. Nuyens (Belg.), 5. Marcato (It.), 6. Ulissi (It.) všichni -6.
Konečné pořadí: 1. Boom (Niz.) 24:51:13, 2. Sylvain Chavanel (Fr.) -26, 3. Tuft (Kan) -40, 4. Terpstra (Niz.) -49, 5. Contador (Šp.), 6. Durbridge (Austr.) oba -55.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články