Hlavní obsah

Tour jsem si kvůli řečem o dopingu vůbec neužil, říká Wiggins

Brusel

Bradley Wiggins přiznal, že si kvůli neustálému stresu a dotazům na doping vůbec neužil Tour de France, kterou letos v červenci jako první britský cyklista vyhrál. Mnohem zábavnější pro něj byl triumf v časovce na olympijských hrách v Londýně.

Foto: Sport.cz

Bradley Wiggins slaví svůj triumf na slavné Tour de France

Článek

"Tour jsem si vůbec neužil. Všechno je tam tak stresující. Lidé tam mluví jen o Twitteru, dopingu a podezřívání," řekl Wiggins novinářům v Belgii, kde v pondělí vyhrál kritérium ve Wetterenu.

Wiggins byl po celou Tour v průběžném pořadí mezi nejlepšími dvěma jezdci a žlutý trikot lídra měl čtrnáct dnů. Denně tak absolvoval tiskové konference a místy hodně naštvaně reagoval na dotazy týkající se podezření z dopingu, které podle něj vytvářejí na závodě negativní atmosféru.

"Na olympiádě je to mnohem víc o sportu samotném. Nejsou tam řeči o dopingu a podobných nesmyslech. Když vyhrajete, lidé vám to přejí," dodal vítěz londýnské časovky.

Na mistrovství světa Wiggins na svůj olympijský triumf v jízdě proti chronometru kvůli únavě navazovat nebude. Zúčastní se jen závodu s hromadným startem, v němž bude pracovat pro reprezentační kolegy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články