Hlavní obsah

Diepoldové a Povýšilovi o místo unikla medaile z paralympiády

Londýn
Aktualizováno

Tereza Diepoldová ve čtvrtek dlouho sahala po své druhé cyklistické medaili z paralympijských her, ale nakonec jí unikl i bronz. Majitelka stříbra ze středeční časovky obsadila čtvrté místo v silničním závodu, od cenného kovu ji dělilo 37 sekund. Čtvrtý byl také plavec Jan Povýšil na znakařské padesátce.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Tereza Diepoldová na paralympijské trati v Londýně.

Článek

Zatímco v časovce čeští handicapovaní sportovci vybojovali celkem tři medaile, v dlouhém závodu na okruhu v Brands Hatch chyběli na stupních vítězů. Jiří Ježek, majitel už 11. paralympijských kovů, obsadil sedmé místo a šance Jiřího Boušky zhatil pád.

Bouška se ocitl na zemi po kolizi v osmém kole s jednou ze závodnic. V té chvíli mu špička pelotonu ujela a ztrátu už nedohnal. Cílem projel jako devatenáctý. Ježek bojoval až do konce v přední skupince, ve finiši spojených kategorií C4-5 ale také soupeřům nestačil.

Povýšil bojoval o medaile na 50 m znak třídy S4 i s krajanem Arnoštem Petráčkem, který vyhrál dopolední rozplavby a vytvořil v nich nový evropský rekord (45,16). Ve finále se ale na pódium neprosadili, Petráček byl hned za Povýšilem pátý. Česká výprava má zatím na londýnské paralympiádě deset medailí (1-6-3). Před čtyřmi lety po žních v Pekingu přivezla celkem 27 kovů.

Reklama