Hlavní obsah

Šéfovi USADA prý během vyšetřování Armstronga vyhrožovali smrtí

Paříž

Šéf Americké antidopingové agentury Travis Tygart uvedl, že mu během vyšetřování dopingové aféry cyklisty Lance Armstronga bylo vyhrožováno smrtí. V rozhovoru pro francouzský list L'Équipe řekl, že mu přišly výhrůžky od tří různých lidí.

Foto: Sport.cz

Bývalý slavný americký cyklista Lance Armstrong

Článek

"Předpokládám, že jde o iniciativu jednotlivců. Stará se o to FBI," uvedl Tygart, jenž stojí v čele USADA od roku 2007. Nestalo se to prý poprvé, co čelil výhrůžkám smrtí.

"Všechno změnila aféra BALCO, tenkrát se to stalo poprvé. Dvě přišly pro Terryho Maddena (Tygartova předchůdce) a jedna pro mě a mou rodinu, když se Landis přiznal k dopingu (v květnu 2010)," řekl šéf USADA. V sídle agentury v Colorado Springs byla poté zpřísněna bezpečnostní opatření.

Do dopingového skandálu kolem kalifornské laboratoře BALCO byla zapletena řada hvězd včetně atletů Marion Jonesové či Tima Montgomeryho, baseballisté i hráči amerického fotbalu.

Jednačtyřicetiletý Armstrong přišel o sedm titulů z Tour de France a další úspěchy poté, co na konci srpna vzdal boj s USADA a oznámil, že proti obvinění z dopingu už se nebude dál bránit. Tygart během vyšetřování čelil mimo jiné výtkám, že se snaží na úkor bývalé cyklistické hvězdy zviditelnit.

Reklama