Hlavní obsah

Biker Hynek už vyhrál Evropu, teď ho láká medaile z maratónského světa

Ornans/Praha

V červnu se stal Kristián Hynek v Jablonném v Podještědí mistrem Evropy v maratónu horských kol. Famózní sezónu chce dvaatřicetiletý biker stáje Česká spořitelna-Specialized vyšperkovat v neděli ve francouzském Ornans, kde se postaví na start 84 kilometrů dlouhého závodu mistrovství světa.

Foto: Miloš Lubas

Kristián Hynek (vpředu) sní o medaili z mistrovství světa.

Článek

„Po tom, co se mi v sezóně podařilo, nemůžu být neskromný. Vím, že konkurence tady bude ještě o něco lepší než na Evropě, ale rád bych se porval o některou z medailí. Spokojen bych byl i s umístěním v první pětce,“ řekl Hynek, který v sezóně vyhrál například i prestižní etapový závod Alpentour Trophy v Rakousku.

Závodí už od března, přesto doufá, že mu forma vydržela. „Teď v závěru sezóny už jsem i některé závody trochu podřizoval směrem k mistrovství světa. Trénoval jsem fakt hodně a doufám, že se to projeví, i když je letos šampionát hodně pozdě. Ale mým hnacím motorem byly dobré výsledky,“ prozradil Hynek.

Na startu bude obhájce titulu Švýcar Sauser, jeho krajané Naef či M. Flückiger kteří si rovněž brousí zuby na medaili, stejně jako rakouský specialista na maratóny Lakata. „Já se spíš soustředím sám na sebe, protože na Evropě jsem si dokázal, že jsem schopen závodit s těmi nejlepšími,“ řekl Hynek, s nímž v českém dresu pojedou ještě Jan Jobánek a Jiří Novák.

Startuje se už v 8.45 hod. a předpověď počasí na neděli není zrovna příznivá. Má pršet. „Vloni jel vítěz tenhle těch 84 kilometrů lehce přes čtyři hodiny, protože bylo sucho. Rok předtím za mokra čtyři a tři čtvrtě. Myslím, že pokud bude pršet i teď, bude to extrémně náročný závod,“ odhadoval úřadující mistr Evropy.

Reklama