Hlavní obsah

Armstronga po dopingové aféře opouští další sponzoři. Končí s ním i Trek a Anheuser-Busch

New York

Nejprve přišel o tituly a kariéru, teď se od bývalého amerického cyklisty Lance Armstronga odvracejí i sponzoři, kteří s někdejší ikonou amerického sportu po rozsáhlé dopingové aféře nechtějí mít nic společného. Po oděvním gigantovi Nike, jenž konec více než desetileté spolupráce ohlásil ve středu, rozvázal se sedminásobným vítězem Tour de France kontrakt výrobce kol Trek a letos končící smlouvu neobnoví pivovar Anheuser-Busch.

Foto: Sport.cz

Bývalý slavný americký cyklista Lance Armstrong ztrácí sponzora za sponzorem.

Článek

Rozhodnutí firem je reakcí na minulý týden zveřejněnou zprávu Americké antidopingové agentury (USADA), jež Armstronga a jeho bývalý tým US Postal obviňuje z organizovaného dopingu. USADA navrhla odebrat slavnému Texasanovi všechny tituly včetně rekordních sedmi z Tour, což musí ještě potvrdit Mezinárodní cyklistická unie (UCI), jež tisícistránkový spis studuje.

"Trek je zklamaný ze zjištění a závěrů zprávy USADA týkající se Lance Armstronga. Proto s ním dnes končí dlouholetou spolupráci," uvedl známý výrobce kol.

Připojil se tak k Nike, společnostem Anheuser-Busch, 24 Hour Fitness a Honey Stinger, jež prodává doplňky stravy pro sportovce na bázi medu. Výrobce brýlí Oakley se rozhodne až podle verdiktu UCI.

Armstrong vedle ztráty sponzorů ve středu odstoupil z pozice předsedy své charitativní organizace Livestrong.

Reklama