Hlavní obsah

Cyklista Evans přiznal kontakt s lékařem Ferrarim, nešlo prý ale o doping

Australský závodník Cadel Evans přiznal, že se přibližně před deseti lety setkal s lékařem Michelem Ferrarim, jenž stojí v centru dopingového skandálu Lance Armstronga. Podle šampiona Tour de France z loňského roku však šlo jen o vyšetření, o dopingu prý mezi nimi nikdy nepadlo ani slovo.

Foto: Fotobanka Profimedia

Australský cyklista Cadel Evans tvrdí, že nedopoval.

Článek

Evans, první australský vítěz Tour, kontakt s italským lékařem přiznal v e-mailu australské televizi SBS. U Ferrariho prý podstoupil testy, které měly prověřit jeho předpoklady pro silniční cyklistiku.

"Mým jediným motivem tehdy bylo zjistit mé schopnosti jako cyklisty. V té době byl názor pana Ferrariho vysoce ceněný mezi stájovými manažery, a tudíž mi mohl pomoci získat šanci v silničních týmech," uvedl Evans s tím, že nepozoroval nic podezřelého. "Po těchto testech jsem ho už nikdy neviděl ani ho nekontaktoval," dodal pětatřicetiletý jezdec, který nejprve úspěšně závodil na horských kolech.

Ferrari byl po zveřejnění zprávy Americké antidopingové agentury (USADA) o údajném systematickém dopingu Lance Armstronga doživotně vyloučen z cyklistiky. O tom, zda Američan přijde mimo jiné o sedm titulů z Tour, má dnes rozhodnout Mezinárodní cyklistická unie UCI.

Reklama