Hlavní obsah

Další z Armstrongových kolegů se přiznal k dopingu. Užíval jsem EPO a kortizon, řekl Kjaegaard

Oslo

Norský cyklista Steffen Kjaergaard se stal dalším z bývalých kolegů Lance Armstronga z týmu US Postal, který se přiznal k dopingu. Na tiskové konferenci v Oslu dnes oznámil, že užíval EPO a kortizon.

Foto: Ntb Snacpix, Reuters

Steffen Kjaergaard na úterní tiskové konferenci v Oslu.

Článek

Kjaergaard, jenž s Armstrongem v roce 2000 a 2001 absolvoval mimo jiné Tour de France, řekl, že vše organizoval tým a sám se nemusel o nic starat. "Dlouho jsem si myslel, že pro cyklistiku jako sport bude nejlepší, když si tohle (tajemství) vezmu do hrobu. Poslední týdny mě ale přesvědčily, že bude lépe říct pravdu," uvedl devětatřicetiletý cyklista.

S užíváním zakázaných látek prý začal už v roce 1998 ještě před tím, než nastoupil do US Postal. O tom, že stáj má tak propracovaný systém dopingu, prý ale nevěděl. "Nemohu říct, že by některý z týmových kolegů užíval ilegální látky. Předpokládám ale, že ano, jak se o tom hovoří ve svědeckých výpovědích," uvedl.

Armstrong byl potrestán odebráním sedmi titulů a anulováním všech výsledů od roku 1998 poté, co v pondělí UCI přijala sankce Americké antidopingové agentury, podle níž si cyklista k výsledkům pomáhal velmi propracovaným systematickým dopingem.

Reklama