Hlavní obsah

S Armstrongem nechce nikdo mít nic společného, vymažou ho i z výsledkových listin maratónu

New York

Po cyklistických triumfech přijde Američan Lance Armstrong kvůli dopingu také o své výsledky v Newyorském maratónu. Jeho organizátoři oznámili, že jeho jméno vymažou z výsledkových listin závodu v letech 2006 a 2007.

Foto: Sport.cz

Lance Armstrong oficiálně newyorský maratón nikdy neběžel.

Článek

Při své maratónské premiéře Armstrong rok po prvním konci cyklistické kariéry zaběhl v New Yorku v doprovodu prominentních vodičů z řad bývalých slavných běžců Alberta Salazara, Joan Benoit Samuelsonové a Hichama El Guerrouje čas 2:59:36 a obsadil 868. místo. O rok později se zlepšil na 2:46:43 a skončil na 232. příčce.

V roce 2008 se Armstrong zúčastnil dalšího maratónu v Bostonu. Svými starty především vydělával peníze pro svou nadaci Livestrong podporující boj s rakovinou. Letos v září měl v plánu běžet v Chicagu, ale to mu organizátoři zakázali kvůli sankcím od Americké antidopingové agentury.

USADA obvinila Armstronga z dlouholetého systematického dopingu a v srpnu ho zbavila všech titulů od roku 1998 včetně sedmi triumfů na Tour de France a doživotně distancovala z cyklistických závodů, což v pondělí potvrdila cyklistická unie.

Reklama