Hlavní obsah

Bakalovy plány s cyklistikou se nelíbí italskému manažerovi. Na revoluci není vhodná doba, tvrdí

Řím

Plány Zdeňka Bakaly na velkou reformu profesionální cyklistiky podrobil kritice šéf kontinentálního týmu Farnese Vini-Selle Italia Luca Scinto. Návrhy českého miliardáře podle něj ignorují letité tradice a pro malé stáje by mohly být likvidační.

Foto: Sport.cz

Španělský cyklista Samuel Sánchez

Článek

Bakala, který je majitelem elitního týmu Omega Pharma-QuickStep, by rád v cyklistice vytvořil seriál po vzoru formule 1 s pevným kalendářem závodů, jasnou klasifikací a jistou účastí hvězd. Za tím účelem chce spolu s týmy a mezinárodní unií UCI vytvořit novou organizaci, která by cyklistiku řídila. Do projektu hodlá investovat 10 až 20 miliónů eur.

"Cyklistika je postavena na svých tradicích, ale Bakala chce všechno změnit a vytvořit uzavřený systém. To je pro ostatní hodně nebezpečné," citoval Scinta server cyclingnews.com.

"Znamená to, že spousta týmů zmizí stejně jako malé závody. Cyklistika tak přijde o hodně ze svého dědictví a tradice. A proč? Nikdo neví. Mluví se o podílech z vysílacích práv. Ale budou je pořád vlastnit organizátoři? O tom pochybuji," uvedl manažer italského týmu, který letos na pozvání startoval mezi elitními stájemi na Giro d'Italia, kde jeho členové vyhráli dvě etapy a díky Matteovi Rabottinimu i vrchařskou soutěž.

Na revoluci v cyklistice podle Scinta není ani vhodná doba. "O změnách k lepšímu se snadno mluví, ale je těžké je uskutečnit, zvlášť v současné ekonomické situaci," prohlásil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články