Hlavní obsah

Štybar vyhrál charitativní cyklokrosový závod v Belgii

Mol

Zdeněk Štybar dokázal, že ani po roce stráveném na silnici nezapomněl nic ze svých schopností v terénu. Český cyklista dnes vyhrál čtvrtý ročník charitativního závodu "Boonen a přátelé" v belgickém Molu, což pro něj bylo první cyklokrosové představení v sezóně.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar rozhodně nezapomněl, jak se jezdí cyklokros.

Článek

Vzhledem ke své cyklokrosové minulosti startoval dvojnásobný mistr světa Štybar do závodu s handicapem jedné minuty, což ho však nezastavilo na cestě za výhrou. Na dalších místech skončili vítěz prvního ročníku Maarten Wynants a Pieter Vanspeybrouck, jenž triumfoval v roce 2010.

"Byla to zábava. Díky všem fanouškům, bylo příjemné zase být mezi nimi. Ale musím říct, že to nebylo lehké. Moc jsem si to užil," napsal na Twitteru Štybar, jenž je členem stáje Omega Pharma-Quick Step, s níž v týdnu absolvoval třídenní teambuilding ve vojenském prostoru na Slovensku.

Charitativní cyklokrosový závod pořádá Štybarův týmový kolega Tom Boonen v rodném Molu od roku 2009. Výtěžek akce, které se tentokrát mistr světa z roku 2005 kvůli onemocnění žaludku nemohl aktivně zúčastnit, putuje nadaci pomáhající postiženým dětem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články