Hlavní obsah

Armstronga dohnalo svědomí. Chce prý přiznat užívání dopingu

Bývalý cyklista Lance Armstrong prý zvažuje, že konečně přestane zapírat svou dopingovou minulost. Jedenačtyřicetiletý Američan, který za užívání zakázaných látek dostal doživotní zákaz startovat a přišel o sedm triumfů na Tour de France, chce podle listu The New York Times doznáním získat svolení ke startu v triatlonových a běžeckých závodech.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Armstrong se údajně odhodlal k přiznání.

Článek

Podle deníku se Armstrong o přiznání zmínil svým spolupracovníkům a kontaktoval kvůli tomu zástupce Americké i Světové antidopingové agentury. Cyklistův právník však něco takového popřel. „Až bude Lance chtít něco oznámit, nebude z toho dělat žádné tajemství," prohlásil Tim Herman.

Armstrong čelil obviněním z dopingu během celé kariéry, za systematické užívání zakázaných látek dostal však trest až loni v říjnu poté, co proti němu svědčila řada bývalých stájových kolegů. Přišel tak o vítězství na Tour v letech 1999 až 2005 a o řadu sponzorů.

Americké ministerstvo vnitra navíc zvažuje, že na něj podá žalobu. Podobný krok už učinil britský list The Sunday Times, který požaduje milionové odškodné, poněvadž Armstrong na něm v minulosti vysoudil peníze za křivé obvinění z dopingu.

Reklama