Hlavní obsah

Štybar vyrovnal Šimůnkův rekord. Dojel si pro sedmý cyklokrosový titul českého mistra

Stříbro

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar vyhrál ve Stříbře s velkým náskokem posedmé mistrovství republiky. Dnešním vítězstvím vyrovnal rekord Radomíra Šimůnka staršího. Druhý dojel Martin Bína a zajistil si prvenství v Českém poháru Toi Toi Cupu, na třetí příčce skončil Vojtěch Nipl.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zdeněk Štybar se v cíli závodu ve Stříbře raduje ze zisku sedmého titulu mistra ČR v cyklokrosu

Článek

Štybar zvítězil v domácím závodu, který pořádá jeho otec, se suverénním náskokem 48 sekund. "Strašně moc to pro mě znamená vyhrát doma ve Stříbře. Diváci na trati mi dodávali velkou energii. Chtěl jsem vyhrát pro taťku," řekl České televizi staronový šampión.

Nejlepší český cyklokrosař posledních let kvůli kariéře na silnici svůj letošní program v terénu výrazně omezil, přesto doma nenašel konkurenci. "Celá trať se jela 'v tahu', což mi vyhovovalo," dodal Štybar, který se kvůli přípravě na novou sezónu na silnici nezúčastní cyklokrosového mistrovství světa. Start na příštím domácím šampionátu a útok na rekordní osmý titul má však v plánu. "Doufám, že se mi to povede," uvedl.

Po sedmi letech se na stupně vítězů na mistrovství republiky vrátil Bína, který se stal českým vicemistrem už popáté v kariéře. Třetí Nipl, který na Štybara ztratil 1:10 minuty, si dojel pro medaili na šampionátu vůbec poprvé v životě.

Zklamáním skončil závod pro Štybarova vyzyvatele Radomíra Šimůnka mladšího, jenž měl v pátém okruhu technické problémy, nabral velkou ztrátu a odstoupil. Na domácí titul tak stále čeká.

Mistrovství ČR v cyklokrosu, osmý a závěrečný závod Českého poháru Toi Toi Cup ve Stříbře:
1. Štybar (Omega Pharma-Quick Step) 57:28
2. Bína (ČEZ Cyklo Team Tábor) -47
3. Nipl (Focus cycling team) -1:11
4. Petruš (BKCP-Power Plus) -1:29
5. Paprstka (Remerx Merida Team Kolín) -1:41
6. Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor) -2:17
7. Nesvadba (Madeta-Fitness/Specialized) -2:25
8. Bambula (ČEZ Cyklo Team Tábor) -2:27
9. Dlask (Madeta-Fitness/Specialized) -2:30
10. Zlámalík (KDL Trans-Landbouwkrediet) -2:44.
Konečné pořadí Českého poháru - Toi Toi Cupu:
1. Bína 450 bodů
2. Paprstka 308
3. Skála 305
4. Boroš 304
5. Nipl 291
6. Nesvadba 246.

Reklama