Hlavní obsah

Kozlíková podmiňuje reprezentaci účastí trenéra

PRAHA

Cyklistka Lada Kozlíková nehodlá nechat českou reprezentaci na holičkách, žádá však, aby ji na vrcholných akcích doprovázel její trenér Břetislav Usnul. Na to, aby řekla, zda bude v reprezentaci pokračovat či nikoliv, má čas do konce listopadu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lada Kozlíková

Článek

"Je mi úplně jedno, jaký přívlastek bude mít trenér u svého jména, zda reprezentační, oddílový, nebo osobní. V současnosti trenéra mám, jestli však hodláte svěřit mou přípravu k reprezentaci jinému trenérovi, mělo by jít o zkušeného odborníka s ještě lepšími pracovními výsledky," uvedla Kozlíková v otevřeném dopise, který ve čtvrtek poslala výkonnému výboru Českého svazu cyklistiky.

"Mám obavu, že takový se momentálně u nás bude hledat jen velmi obtížně," dodala.

Bývalá dráhová mistryně světa tvrdí, že stojí o reprezentaci České republiky. "Abych tuto čest zvládla, potřebuji mít podmínky k přípravě a závodům, odpovídající mým výsledkům. To především znamená, že nechci a nebudu se připravovat na světové soutěže bez trenéra a rovněž tyto akce bez tohoto trenéra, jako řádného člena výpravy, nebudu absolvovat," napsala Kozlíková.

Smlouvy do konce listopadu

Její kouč Usnul nedostal akreditaci na říjnovém mistrovství světa silničářů ve Veroně. Pátá žena z olympijské časovky v Aténách se pak rozloučila s reprezentací a řekla, že uvažuje o změně občanství.

Do konce listopadu musejí cyklisté podepsat reprezentační smlouvy, jejich seznamy poté poputují na ministerstvo školství a Český antidopingový výbor. Pokud závodník smlouvu nepodepíše, nemůže podle generálního sekretáře svazu cyklistiky Slavomíra Svobody vyjíždět na mezinárodní akce.

Pětadvacetiletá Kozlíková se dříve se Svobodou dohodla, že definitivní rozhodnutí o své další reprezentační kariéře oznámí po obdržení schválené koncepce reprezentace pro silniční i dráhové disciplíny. Královna české cyklistiky z roku 2002 má pro příští rok už jasno o svém působení v profesionálním pelotonu, kde bude závodit za nizozemský tým Buitenpoort/Flexpoint.

Reklama